Sluit navigatie
Open navigatie

"Iedereen is anders en daarom krijgt u bij Antes zorg die op u is afgestemd."

Dwang

Bijna iedereen heeft vaste gewoonten of dingen die zij altijd zo doen. Veel mensen controleren bijvoorbeeld nog een keer of de deuren op slot zitten als zij naar bed gaan. Ook al weten zij dat alles in orde is. Die extra controle geeft een gevoel van veiligheid.
Maar als u telkens gedachten heeft die maar terug blijven komen of als u er voortdurend mee bezig bent, dan kan het zijn dat u dwanggedachten of dwanghandelingen heeft. U weet vaak dat deze handelingen niet nodig zijn maar ermee stoppen lukt ook niet. U blijft bijvoorbeeld dingen op dezelfde manier doen of controleren. Zonder behandeling blijven de klachten bestaan.

Behandeling dwang

Dwang is meestal goed te behandelen met behandeling cognitieve gedragstherapie en/of medicijnen. Cognitieve gedragstherapie is een therapie waarbij iemand zijn eigen gedachten actief onderzoekt en oefent met moeilijke situaties.

Vragen, advies of hulp?

Heeft u vragen over dwang? Of heeft u last van psychische klachten? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen dan samen kijken naar een oplossing.
 

Aanmelden

U kunt zich bij ons direct online aanmelden voor behandeling. Nadat we uw aanmelding hebben ontvangen, nemen we telefonisch contact op om een eerste afspraak te maken. Binnen 1 dagdeel krijgt u duidelijkheid.

Feedback

.

Dáárom Antes

Jarenlange ervaring, sinds 1910

Veel vestigingen, ook bij u in de buurt

Snel weten waar je aan toe bent, bekijk de wachttijden

Veel kennis, veel experts in huis

Vergoed door de zorgverzekeraar

We kijken naar uw mogelijkheden