Sluit navigatie
Open navigatie

"Iedereen is anders en daarom krijgt u bij Antes zorg die op u is afgestemd."

Paniekaanvallen

Sommige mensen zijn angstig terwijl er geen echt gevaar dreigt. Daardoor kan iemand een paniekaanval krijgen. Een paniekaanval is een snel opkomende angst. Klachten tijdens een paniekaanval zijn zweten, trillen, hartkloppingen, duizeligheid en een snellere ademhaling of hyperventilatie. Als u daar regelmatig last van heeft, kan er sprake zijn van een paniekstoornis.

Wat is een paniekstoornis?

Bij een paniekstoornis heeft u geregeld paniekaanvallen. Er is geen duidelijke aanleiding voor de angst. U kunt denken dat u gek wordt, doodgaat of flauwvalt. Na ongeveer 10 minuten gaat de paniekaanval meestal langzaam weg. Het kan veel invloed hebben op het dagelijkse leven.

Behandeling

De paniekstoornis is meestal goed te behandelen met cognitieve gedragstherapie en/of medicijnen. Cognitieve gedragstherapie is een therapie waarbij iemand zijn eigen gedachten actief onderzoekt en oefent met moeilijke situaties.

Vragen, advies of hulp?

Heeft u vragen over een paniekstoornis? Of heeft u last van psychische klachten? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen dan samen kijken naar een oplossing.
 

Aanmelden

U kunt zich bij ons direct online aanmelden voor behandeling. Nadat we uw aanmelding hebben ontvangen, nemen we telefonisch contact op om een eerste afspraak te maken. Binnen 1 dagdeel krijgt u duidelijkheid.

Feedback

.

Dáárom Antes

Jarenlange ervaring, sinds 1910

Veel vestigingen, ook bij u in de buurt

Snel weten waar je aan toe bent, bekijk de wachttijden

Veel kennis, veel experts in huis

Vergoed door de zorgverzekeraar

We kijken naar uw mogelijkheden