Sluit navigatie
Open navigatie

"Iedereen is anders en daarom krijgt u bij Antes zorg die op u is afgestemd."

Posttraumatische stress stoornis

U kunt in uw leven traumatische gebeurtenissen meemaken. Na zo’n gebeurtenis krijgt 1 op de 10 mensen last van langdurige stressklachten. U let voortdurend op en hebt lichamelijke angstklachten. Er kan dan sprake zijn van een posttraumatische stress stoornis.

Wat is een posttraumatische stress stoornis?

Een posttraumatische stress stoornis is een angststoornis met een duidelijke oorzaak in het verleden. Bijvoorbeeld een oorlogservaring, beroving, verkrachting of vliegtuigongeluk.

Behandeling

Een posttraumatische stress stoornis (PTSS) kan behandeld worden met:

  • Eye Movement Desensization Reprocessing (EMDR)
  • Cognitieve gedragstherapie
  • Medicijnen

Daarnaast is rust nemen belangrijk. Met cognitieve gedragstherapie geeft u de traumatische gebeurtenis een plaats in het verleden. Daardoor verdwijnen de klachten in het hier en nu. Met EMDR wordt het trauma verwerkt. Medicatie kan een onderdeel zijn van de behandeling, maar is geen vervanging van therapie.

Vragen, advies of hulp?

Heeft u vragen over een posttraumatische stress stoornis? Of heeft u last van psychische klachten? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen dan samen kijken naar een oplossing.
 

Aanmelden

U kunt zich bij ons direct online aanmelden voor behandeling. Nadat we uw aanmelding hebben ontvangen, nemen we telefonisch contact op om een eerste afspraak te maken. Binnen 1 dagdeel krijgt u duidelijkheid.

Feedback

.

Dáárom Antes

Jarenlange ervaring, sinds 1910

Veel vestigingen, ook bij u in de buurt

Snel weten waar je aan toe bent, bekijk de wachttijden

Veel kennis, veel experts in huis

Vergoed door de zorgverzekeraar

We kijken naar uw mogelijkheden