Sluit navigatie
Open navigatie

"Iedereen is anders en daarom krijgt u bij Antes zorg die op u is afgestemd."

Autisme

Met autisme wordt u geboren en het blijft uw leven lang een rol spelen. De informatie in de hersenen wordt op een andere manier verwerkt dan bij mensen zonder autisme. Daardoor bent u vaak goed in details, eerlijk, kunt u hoofd- en bijzaken goed onderscheiden en werkt u hard. Maar u hebt vaak meer moeite met het houden van overzicht, sociale contacten en u hebt een beperkt aantal interesses. Autisme kan op veel verschillende manieren tot uiting komen.

Wat kunnen wij doen?

Bij autisme zijn meerdere behandelmogelijkheden:

Individuele begeleiding

Om het leven weer op de rails te krijgen voor wat betreft wonen en werken. Bij angst- en depressieve klachten die een oorzaak hebben in het autisme bieden wij individuele psychologische behandeling.

Behandeling voor echtparen

Om een beter passende manier van communicatie te vinden, elkaar beter te leren begrijpen en beter in elkaars behoeftes te kunnen voorzien.

Groepsbehandelingen

Kunnen meer inzicht bieden in het eigen functioneren. Dit verbeterde inzicht stelt u beter in staat een plek te verwerven in de maatschappij. Door de groepsbehandeling leert u dat u niet de enige bent met autisme. Samen leert u patronen te doorbreken om vervreemding en eenzaamheidsgevoelens te verminderen of weg te nemen.

Vragen, advies of hulp?

Heeft u vragen over autisme? Of heeft u last van psychische klachten? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen dan samen kijken naar een oplossing.

Aanmelden

U kunt zich bij ons direct online aanmelden voor behandeling. Nadat we uw aanmelding hebben ontvangen, nemen we telefonisch contact op om een eerste afspraak te maken. Binnen 1 dagdeel krijgt u duidelijkheid.

Feedback

.

Dáárom Antes

Jarenlange ervaring, sinds 1910

Veel vestigingen, ook bij u in de buurt

Snel weten waar je aan toe bent, bekijk de wachttijden

Veel kennis, veel experts in huis

Vergoed door de zorgverzekeraar

We kijken naar uw mogelijkheden