Sluit navigatie
Open navigatie

"Iedereen is anders en daarom krijgt u bij Antes zorg die op u is afgestemd."

Psychiatrie en zwangerschap

Een zwangerschap is een bijzondere periode voor de aanstaande moeder. Vaak gaat het gepaard met blijdschap en nieuwsgierigheid, maar er zijn ook vrouwen die vanwege hun psychiatrisch ziektebeeld meer zorgen hebben dan normaal. Dat kan komen doordat sommige medicijnen tijdens de zwangerschap niet gebruikt kunnen worden. 

Maar de psychiatrische klachten kunnen ook tijdens de zwangerschap ontstaan. Een zwangerschap is een periode waarin grote lichamelijke en psychosociale veranderingen voorkomen. Veranderingen in de vocht- en hormoonhuishouding kunnen een oorzaak zijn voor stemmingsstoornissen, angststoornissen of een psychose. 

Ook zijn er vrouwen die niet eerder te maken hebben gehad met psychiatrische klachten maar waarbij de zwangerschap of een traumatische bevalling een ernstig effect heeft gehad op de mentale gezondheid.

Behandeling 

Antes heeft een polikliniek voor zwangerschapspsychiatrie. U kunt daar terecht voor psychische klachten rondom de zwangerschap. Met elkaar wordt gekeken naar de meest passende vorm van behandeling.

Vragen, advies of hulp?

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. 

Aanmelden

U kunt zich bij ons direct online aanmelden voor behandeling. Nadat we uw aanmelding hebben ontvangen, nemen we telefonisch contact op om een eerste afspraak te maken. Binnen 1 dagdeel krijgt u duidelijkheid.

Feedback

.

Dáárom Antes

Jarenlange ervaring, sinds 1910

Veel vestigingen, ook bij u in de buurt

Snel weten waar je aan toe bent, bekijk de wachttijden

Veel kennis, veel experts in huis

Vergoed door de zorgverzekeraar

We kijken naar uw mogelijkheden