Sluit navigatie
Open navigatie

"Iedereen is anders en daarom krijgt u bij Antes zorg die op u is afgestemd."

GHB verslaving

GHB heeft een verdovende en ontspannende werking. Het effect verschilt sterk van persoon tot persoon. De kans op verslaving bij GHB gebruik is groot. Afhankelijkheid treedt al op na enkele weken intensief gebruik.

Het gebruik brengt risico op ‘out’ gaan (bewusteloosheid) met zich mee. Doseren met GHB is altijd riskant en een overdosering kan ernstige gevolgen hebben, of zelfs dodelijk zijn. Wanneer GHB in combinatie met alcohol en slaapmiddelen gebruik wordt is er een groot risico op coma, hartstilstand en ademstilstand.

Kenmerken GHB verslaving

  • U heeft GHB nodig om u goed te voelen.
  • U gebruikt het niet alleen tijdens het uitgaan, maar ook thuis zonder vrienden.
  • U kunt niet meer zonder GHB.
  • Als u geen GHB gebruikt, heeft u last van ontwenningsverschijnselen (zweten, slapeloosheid, angsten).
  • U bent voortdurend bezig met GHB.
  • U gebruikt GHB om geen last te krijgen van onthouding.

Behandeling

Het ontwennen van een GHB verslaving geeft vaak heftige ontwenningsverschijnselen die gevaarlijk zijn. Doe dit daarom altijd onder medische begeleiding. Wij bieden gespecialiseerde behandeling voor het stoppen met GHB en de ontwenningsverschijnselen die daarbij optreden. GHB moet langzaam afgebouwd worden. Voor ontwenning is vaak een opname in onze kliniek nodig. U gaat dan onder begeleiding afbouwen.

Vragen, advies of hulp?

Wilt u stoppen of minderen? Neem dan contact op met uw huisarts. Uw huisarts kunt u verwijzen. Heeft u al een verwijsbrief? Dan kunt u zich direct online aanmelden of neem telefonisch contact met ons op. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Aanmelden

U kunt zich bij ons direct online aanmelden voor behandeling. Nadat we uw aanmelding hebben ontvangen, nemen we telefonisch contact op om een eerste afspraak te maken. Binnen 1 dagdeel krijgt u duidelijkheid.

Feedback

.

Dáárom Antes

Jarenlange ervaring, sinds 1910

Veel vestigingen, ook bij u in de buurt

Snel weten waar je aan toe bent, bekijk de wachttijden

Veel kennis, veel experts in huis

Vergoed door de zorgverzekeraar

We kijken naar uw mogelijkheden