Sluit navigatie
Open navigatie

Lees de ervaring van Pim

Het Antes CIB staat voor centrum intensieve behandeling. Hier behandelen wij cliënten die op andere plekken zijn vastgelopen. Deze cliënten zitten al lang in de GGZ en kennen verstoorde behandelrelaties. De kliniek is erop gericht om cliënten met een (hoog) risico op gevaarlijk en ontwrichtend gedrag, intensieve zorg te bieden. Meervoudige psychiatrische problematiek, risico op gevaarlijk gedrag, verslaving, delict gedrag en laagverstandelijkheid kenmerkt deze groep cliënten met een lage autonomie. Doel van de behandeling is het terugdringen van gevaarlijk gedrag en versterking van beschermende factoren. Het Antes CIB is onderdeel van de levensloopfunctie die gericht is op herstel en continuïteit van zorg op alle levensgebieden.

Een enthousiaste collega vertelt zijn verhaal.

Maak kennis met onze collega

Vertel eens kort over jezelf

Mijn naam is Pim, ik ben verpleegkundige en ik werk sinds het begin bij het Centrum Intensieve Behandeling (CIB). Ik maakte kennis  met de ggz , doormiddel van mijn bijbaantje als facilitair medewerker bij de Nieuwe haven. Hier kwam ik er achter dat ik werken in de ggz wel tof vind.

Ik ben begonnen met de opleiding verzorgende (ouderenzorg) en uiteindelijk heb ik gekozen voor een vervolgopleiding als verpleegkundige. Na mijn opleiding ben ik gaan werken bij kliniek B waar ik twee jaar met veel plezier heb gewerkt. Toen ik hoorde dat er een nieuwe kliniek werd opgestart, leek het mij een mooi moment voor een vervolgstap in mijn carrière.

Wat maakt je werk zo leuk?

Mijn keuze voor het CIB heeft voornamelijk te maken met de uitdaging de afwisseling en de doelgroep.

De dynamiek in het CIB is echt levendig! Het ene moment is het rustig en opeens kan er een piek ontstaan waarbij je hard moet werken om het niet te laten escaleren. Doordat we bij het CIB met meer personeel werken, kun je intensief werken met patiënten.

Je bent voornamelijk bezig met gedragsverandering en je geeft inzicht in hoe ze kunnen resocialiseren naar de maatschappij. Je investeert echt in de patiënt waardoor er vertrouwen ontstaat en zij zich openstellen voor advies.  

Wat is het verschil tussen een verpleegkundige en een woonbegeleider?

We zijn anders opgeleid. Het verschil zit op het gebied van kennis en medicatie. Je hebt hierdoor een andere verantwoordelijkheid. Als een patiënt tijdelijk in een afgezonderde ruimte verblijft dan ben je als verpleegkundige verantwoordelijk op somatisch gebied.

Waarom moet je juist  solliciteren voor deze job?

Natuurlijk omdat ik hier werk! Het is echt een leuke afdeling waar je veel kan leren. Het is ook interessant om een nieuwe afdeling goed te laten draaien, want je merkt dat er in het begin nog veel ups en downs zijn en nog niet zo stabiel is als een afdeling die al jaren staat. Het staat natuurlijk ook goed op je cv.

 

Nestor Dirksz, Hoofd Verblijf kliniek CIB

 “Super trots wat wij samen hebben bereikt”. We zijn nog aan het pionieren, maar desondanks proberen we zo goed mogelijk zorg te geven aan de patiënten van het CIB. Ik ben trots op mijn Team!

Feedback

.

Dáárom Antes

Jarenlange ervaring, sinds 1910

Veel vestigingen, ook bij u in de buurt

Snel weten waar je aan toe bent, bekijk de wachttijden

Veel kennis, veel experts in huis

Vergoed door de zorgverzekeraar

We kijken naar uw mogelijkheden