Sluit navigatie
Open navigatie

"Iedereen is anders en daarom krijgt u bij Antes zorg die op u is afgestemd."

Nieuws

 • 15 oktober 2019

  Nieuw telefoonnummer voor crisisdienst

  Om onze bereikbaarheid en service te verbeteren, heeft Bavo Europoort/Antes per 1 oktober 2019 één telefoonnummer voor alle acute psychiatrische - en verslavingshulpvragen. Dit nummer is beschikbaar voor alle verwijzers, huisartsen, hulpdiensten, onze patiënten in crisis en hun naasten. Het centrale telefoonnummer is 088 - 358 15 00. Dit nummer is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

  Lees meer

 • 4 oktober 2019

  Michiel Boog wint Young Arntz Investigator Award

  Michiel Boog, klinisch psycholoog bij Antes, heeft eind september op het Vlaams-Nederlandse schematherapiecongres de Young Arntz Investigator Award gewonnen. Deze prijs wordt uitgereikt aan een jonge onderzoeker met de meest prestigieuze onderzoekspresentatie.

  Lees meer

 • 3 oktober 2019

  Geslaagde Burendag op het Poortugaal-terrein van Antes

  Op 28 september jl. was de jaarlijkse Antes Burendag op het Poortugaal-terrein. Buren, relaties en patiënten konden deze middag veel verschillende activiteiten doen met als thema ‘Circus’. Met tegenzin werd de organisatie door de regen gedwongen alle activiteiten in het restaurant te houden. Maar …. dat mocht de pret niet drukken.

  Lees meer

 • 26 september 2019

  Burendag op het Poortugaal-terrein

  Na het succes van vorig jaar organiseert Antes op zaterdagmiddag 28 september wederom een gezellige Burendag op het Poortugaal-terrein.

  Lees meer

 • 19 september 2019

  Roeiteam Antes zet prestatie van formaat neer tijdens Great River Race in Londen

  Het is donderdagochtend 12 september als twaalf mannen samenkomen op het station van Rotterdam. Op het oog is het een groep die je niet bij elkaar zou verwachten: verschillende leeftijden, verschillende achtergronden, verschillende levens. Toch hebben ze twee belangrijke dingen gemeen: ze zijn in herstel van een verslaving en ze staan op het punt om serieus mee te gaan strijden in een belangrijke roeiwedstrijd: de Great River Race in Londen.

  Lees meer

 • 2 september 2019

  'Mensen weer mee laten doen, daar gaat het om'

  In huis van de wijk Post West, dat wordt beheerd door welzijnsorganisatie wmo radar, zijn sinds kort acht wijkbewoners actief die wonen binnen ggz-instelling Bavo Europoort. Ze komen er om te koken, werken en schilderen, met als doel om zelfstandiger te worden. Onlangs heeft een van de cliënten een betaalde baan gevonden als kok bij Hotel Bazar, een trots bewijs dat samenwerking tussen welzijn en zorg werkt.

  Lees meer

 • 22 augustus 2019

  ‘Rotterdammers waren me liever kwijt dan rijk. Nu doe ik weer mee’

  Roeien heeft Adrie Sluimer het gevoel geven er weer bij te horen, onderdeel te zijn van zijn stad. Over drie weken trotseert hij met 12 patiënten van Antes de Theems tijdens de Great River Race. Een geweldige prestatie!

  Lees meer

 • 5 augustus 2019

  Antes betrokken bij Plan van aanpak kwetsbare Rotterdammers 2019-2022

  In het Plan van aanpak kwetsbare Rotterdammers 2019-2022, welke onlangs door het college van B&W aan de gemeenteraad is aangeboden, wordt voorzitter van het bestuur Antes, Marianne van Duijn, geïnterviewd over inclusieve en veilige wijken voor iedereen.

  Lees meer

 • 30 juli 2019

  FACT team Zuid verhuisd

  Vorige week is FACT team Zuid verhuisd van de Zorgboulevard naar Dynamostraat 18 in Rotterdam. Dit is een nieuwe locatie voor de verschillende ambulante teams van Antes en Bavo Europoort voor Rotterdam Zuid. Antes en Bavo Europoort zijn in oktober 2017 gefuseerd om samen de zorg te verbeteren in de regio. Vanaf 1 januari 2020 gaan Antes en Bavo Europoort samen verder onder de naam Antes.

  Lees meer

 • 14 juni 2019

  Antes stapt over op meldpuntsoftware van Myosotis ICT B.V.

  Antes heeft met Myosotis ICT B.V. een tweejarige overeenkomst getekend voor het gebruik van de meldpuntsoftware van Myosotis ICT B.V. De meldpuntsoftware wordt door de vier meldpunten van Antes gebruikt om de ongeveer 40.000 meldingen van verwarde personen en personen met psychische problemen die jaarlijks worden gedaan vast te leggen en op een adequate manier door te leiden naar de juiste behandelaars.

  Lees meer

 • 13 juni 2019

  Afscheidssymposium Yvonne Slee

  Na een periode van ruim 47 dienstjaren in de ggz, waarvan 13 jaar bij Antes neemt Yvonne Slee, manager opleidingen, afscheid in verband met haar pensionering.

  Lees meer

 • 21 mei 2019

  Zij-instromers van start bij Antes

  Antes is in samenwerking met Randstad Zorg en NCOI gestart met een opleidingstraject tot Verzorgende IG. Dit opleidingstraject is voor zij-instromers. Dit zijn mensen die graag in de zorg willen werken. Maar nog niet de juiste papieren hebben.

  Lees meer

 • 16 mei 2019

  ‘Samen leren voor goede zorg’ - een documentaire over werkplekleren

  Sinds de voormalig minister van OCW, mevrouw Bussemaker, in 2015 haar steun uitsprak voor nieuwe vormen van onderwijs waar praktijk en school nauw met elkaar zijn verweven, zijn veel opleidingscentra hier samen met regionale bedrijven mee aan de slag gegaan.

  Lees meer

 • 10 mei 2019

  Antes succesvol aangesloten op KoppeltaalGGZ

  Sinds begin februari is Antes succesvol aangesloten op KoppeltaalGGZ. Daarmee sluit Antes aan bij een brede groep van meer dan 30 GGZ-instellingen en eerstelijns GGZ-organisaties die op deze brede schaal intern veilig berichten en gegevens uitwisselen tussen informatiesystemen die voorheen los van elkaar functioneerden. En dat betekent voor behandelaars overzicht vanuit één systeem, minder vaak data overtypen, meer eHealth keuze voor cliënten en integrale monitoring van behandelpaden.

  Lees meer

 • 2 mei 2019

  ‘de Evenaar’ wordt ‘de Wende’

  In Rotterdam Oosterflank staat een voormalig verzorgings- en verpleeghuis, genaamd de Evenaar. Tot medio 2018 woonden er uitsluitend ouderen in het pand. Sinds augustus 2018 verblijven er naast de cliënten van de zorg-, welzijn en hulpverleningsaanbieder Humanitas ook cliënten van de zorgaanbieders Antes/Bavo Europoort en het CVD. De instroom verloopt gefaseerd; verwacht wordt dat het pand medio 2019 volledig bewoond zal zijn. Ook wordt al enige tijd volop gewerkt aan een nieuwe invulling van de plint van het gebouw, waaronder die van het voormalige restaurant. Alles bij elkaar leidt dit tot een ander complex met een andere dynamiek dan in de tijd dat er nog alleen ouderen woonden.

  Lees meer

 • 18 april 2019

  Patiënten met bipolaire stoornis ondersteund door keuzehulp

  Voor de onderhoudsbehandeling van een bipolaire stoornis bestaan verschillende medicijnen. De vele keuzemogelijkheden kunnen tot onzekerheid en angst leiden bij patiënten. Om hen te ondersteunen bij het beslissen over een onderhoudsbehandeling, heeft PATIENT+ (de grootste aanbieder van keuzehulpen) de keuzehulp onderhoudsbehandeling met medicijnen bij een bipolaire stoornis ontwikkeld. Dat deden zij in nauwe samenwerking met Antes-psychiater Rocco Hoekstra en de Vereniging voor Manisch Depressieven en Betrokkenen (VMDB).

  Lees meer

 • 8 april 2019

  Zorgboulevard vanaf 15 april rookvrij

  In lijn met het landelijk toewerken naar een rookvrije (GGZ-)zorg in 2020 is er door de gezamenlijke zorgaanbieders op de Zorgboulevard in Rotterdam besloten dat vanaf 15 april 2019 het terrein op de Zorgboulevard een rookvrij gebied wordt.

  Lees meer

 • 8 maart 2019

  Promotie Joris van der Vlugt psychiater Medisch Psychiatrische Unit

  Onderzoek naar hoe cognitieve, gedragsmatige en emotionele ontwikkeling verloopt bij kinderen met een te vroeg gesloten schedelnaad (craniosynostosis).

  Lees meer

 • 1 februari 2019

  Mooi afscheid Ben van de Wetering

  Na zich ruim 18 jaar te hebben ingezet voor Antes en haar rechtsvoorgangers, nam voormalig bestuurder Ben van de Wetering gisteren afscheid van Antes. Hij gaat van zijn pensioen genieten.

  Lees meer

 • 29 januari 2019

  Carla Hagestein bestuurslid bij de NVvP

  Carla Hagestein, psychiater bij Antes en directeur zorg bij de Parnassia Groep Academie, is toegetreden tot het Verenigingsbestuur van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP).

  Lees meer

 • 25 januari 2019

  Albeda studenten ontvangen diploma in de Kas van Antes

  Woensdag 23 januari ontvingen 16 bbl-studenten van de opleiding Mbo-verpleegkunde van Albeda Zorgcollege hun diploma in de kas van Antes. De kas is een onderdeel van de werkmaatschappij van Antes waar cliënten van Antes werken aan herstel door te werken en te leren.

  Lees meer

 • 13 november 2018

  Nieuwbouw Antes bekrachtigt langdurige samenwerking met Albeda Zorgcollege

  Op vrijdag 9 november jl. ondertekenden Marianne van Duijn, voorzitter bestuur van Antes en Anky Romeijnders, lid college van bestuur van Albeda een overeenkomst voor langdurige samenwerking voor de opleiding Mbo-Verpleegkundige.

  Lees meer

 • 16 oktober 2018

  Verhuizing Hoofdkantoor Antes

  Half oktober is het hoofdkantoor van Antes verhuisd van de Max Euwelaan naar de Prins Constantijnweg 48 in Rotterdam. Het is de volgende stap in de integratie van Antes en Bavo Europoort / Parnassia Groep.

  Lees meer

 • 11 oktober 2018

  Lancering Succes!-boekje ‘Goed geslapen?’

  Mensen die moeite hebben met basisvaardigheden, zitten vaker in de risicogroep voor het ontwikkelen van slaapproblemen en depressieve klachten. Om deze groep mensen beter te leren lezen, schrijven én slapen, is een nieuw boekje van de lesmethode Succes! ontwikkeld. Vandaag, op de Landelijke Dag van de Psychische Gezondheid, is bij Avant sanare in Rotterdam, het nieuwe oefenboekje gelanceerd: ‘Goed geslapen?’.

  Lees meer

 • 3 oktober 2018

  Eerste paal geslagen Antes-kliniek langdurige zorg Deltaterrein

  Op dinsdag 2 oktober is op het Deltaterrein van Antes in Poortugaal de eerste paal van de nieuwe kliniek langdurige zorg geslagen. Deze kliniek wordt gebouwd voor cliënten die langer dan een jaar psychiatrische zorg nodig hebben. Met de bouw van de kliniek start de vernieuwing van het Deltaterrein.

  Lees meer

 • 5 juli 2018

  Onderhandelaarsakkoord ggz: stevige impuls voor aanpak wachttijden ggz

  GGZ Nederland is tevreden met het gisteravond bereikte onderhandelaarsakkoord voor de geestelijke gezondheidszorg.

  Lees meer

 • 1 juli 2018

  Start centrale crisisdienst voor psychiatrie EN verslaving voor regio Rijnmond en Zuid-Hollandse eilanden

  Vanaf 1 juli bundelen de Acute dienst van Bavo Europoort en de Crisisdienst van Antes hun krachten. Wat betekent dit voor u als verwijzer? Dit betekent straks voor u als verwijzer dat er voortaan één centrale ingang is voor crises op het gebied van psychiatrie EN verslaving. De geïntegreerde Crisisdienst Antes wordt gevestigd op de Mathenesserlaan 208 en zal 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar zijn. Op het nummer van de huidige Acute Dienst van Parnassia Groep, T 088 358 15 00.

  Lees meer

 • 3 april 2018

  21 april Open dag Zorgboulevard Rotterdam Zuid

  Op zaterdag 21 april wordt op de Zorgboulevard aan de Maasstadweg in Rotterdam-Zuid de jaarlijkse open dag gehouden. Organisaties zoals het Maasstad Ziekenhuis, Antes, Bartimeus, Aafje thuiszorgwinkel, Aafje Zorghotel en het GeboorteHotel geven op 21 april een kijkje in hun wereld.

  Lees meer

 • 15 februari 2018

  Incidenten door vervuilde cocaïne in Rotterdam-Rijnmond

  In januari werd in de regio Rotterdam-Rijnmond en Brabant een Red Alert afgegeven voor atropine samples, verkocht als cocaïne of ketamine. Naar aanleiding van nieuwe incidenten met atropine vervuilde cocaïne afgelopen week in regio Rotterdam is deze Red Alert nog steeds van kracht: Gebruik geen cocaïne of laat het testen!

  Lees meer

 • 6 februari 2018

  Cliënten en behandelaren omarmen zorgtechnologie bij Antes

  Zorgtechnologie geeft meer kansen om cliënten te helpen bij hun herstel. Dat zei het overgrote deel van de cliënten en behandelaren tijdens de e-healthweek. Hoe we dat weten? Door ernaar te vragen in vragenlijsten, in een poll en tijdens demo’s. Bezoekers van de demo’s waren erg enthousiast. Met een kist vol gadgets en lekkers gingen we samen met Zora de zorgrobot op stap. Overal waar we kwamen voor een demo stal Zora de show.

  Lees meer

 • 5 februari 2018

  Diploma’s voor eerste lichting studenten ‘Learning Communities’

  Woensdag 31 januari jl. kregen de eerste studenten van het Albeda Zorgcollege die deelnemen aan het project ‘Learning Communities’ bij Antes, hun diploma Mbo Verpleegkunde. De uitreiking was op het terrein van Antes in Poortugaal, dé specialist op het gebied van psychiatrie en verslaving.

  Lees meer

 • 6 oktober 2017

  Samen werken aan bloeiende Learning Communities

  Donderdag 5 oktober tekenden Yvonne van Stiphout, lid raad van bestuur Antes en Anky Romeijnders, lid college van bestuur Albeda de samenwerkingsovereenkomst voor de start van Learning Communities.

  Lees meer

 • 29 september 2017

  Antes en Parnassia Groep samen een feit

  In juni heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) toestemming gegeven voor de fusie mits een aantal activiteiten zou worden overgedragen aan GGZ Delfland. De afgelopen maanden heeft de overdracht van zorgactiviteiten op het gebied van de ambulante en klinische Specialistische GGZ en forensische psychiatrie plaatsgevonden. Hiermee is voldaan aan de eis die de ACM heeft gesteld en is de juridische fusie tussen Antes en Parnassia Groep per 2 oktober 2017 een feit. Een belangrijk en mooi moment voor kwetsbare patiënten in Rijnmond. Na de lange voorbereidingsperiode kunnen wij nu echt beginnen om gezamenlijk de zorg aan deze patiënten nog beter vorm te geven!

  Lees meer

 • 12 juni 2017

  Antes en Parnassia Groep mogen samen verder!

  Eén ggz-organisatie voor Rotterdam-Rijnmond voor kwetsbare doelgroepen. Nadat al eerder de NZa goedkeuring heeft gegeven, geeft nu ook de ACM toestemming aan Antes en Parnassia Groep om de fusie door te zetten. Na veel overleg en onderzoek is er overeenstemming bereikt over een oplossing om de bezwaren van de ACM over concurrentie en keuzemogelijkheden voor patiënten in Rijnmond tegen de fusie weg te nemen.

  Lees meer

 • 17 februari 2017

  “Mooie gedachte dat we zo mensen kunnen helpen”

  De Antes Werkmaatschappij is een samenwerking aangegaan met Van Koppen & Van Eijk. Dit is een van de grootste uitzendbureaus in Nederland. Omdat zij ook buitenlandse werknemers in dienst hebben, hebben ze diverse locaties waar deze werknemers kunnen verblijven. Voor het onderhoud van die locaties is een samenwerking aangegaan met de Antes Werkmaatschappij.

  Lees meer

 • 27 januari 2017

  Geslaagde Module Make over

  Antes deed deze week mee aan de eerste nationale e-healthweek. Cliënten hebben in een week een mooie en bruikbare e-healthmodule gemaakt.

  Lees meer

 • 26 januari 2017

  Verkopen ze kaaskoekjes op Mars?

  Verkopen ze kaaskoekjes op Mars, is de intrigerende titel waaronder Rob van Olm de ontwikkelingen binnen de geestelijke gezondheidszorg (ggz) van de afgelopen decennia heeft beschreven.

  Lees meer

 • 20 januari 2017

  Factsheet Meldpunt zwanger en verslaafd

  Wanneer middelengebruik tijdens de zwangerschap een rol speelt, heeft het ongeboren kind al voor de geboorte een valse start. Het Meldpunt Zwanger & Verslaafd van Bouman* begeleidt zwangere vrouwen met als doel het kind zo gezond mogelijk ter wereld te laten komen. Het Meldpunt Zwanger & Verslaafd werkt binnen een convenant samen met Erasmus Medisch Centrum, Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond (JBRR) en de Raad voor de Kinderbescherming.

  Lees meer

 • 14 november 2016

  Nominatie Rocco Hoekstra voor Willem Nolenprijs

  Rocco Hoekstra, psychiater bij Antes, is genomineerd voor de Willem Nolenprijs.

  Lees meer

 • 8 maart 2016

  Delta houdt open dag op zaterdag 19 maart

  Op de landelijke open dag in de Week van Zorg en Welzijn organiseert ook Delta een open dag. Van 10.00 tot 12.30 uur zijn er tal van leuke activiteiten te beleven op het terrein aan de Albrandwaardsedijk in Poortugaal.

  Lees meer

 • 21 januari 2016

  Taalheld 2016

  Voor haar bijdrage aan het Antes’ project basisvaardigheden is onze collega Wanda Krouwel door Stichting Lezen en Schrijven voorgedragen als Taalheld 2016.

  Lees meer

 • 12 december 2015

  Antes zet in op familiebeleid

  Antes vindt het belangrijk om familie (en andere naasten) bij de behandeling te betrekken. Familie wordt door Antes gezien als een volwaardige partner in de zorg.

  Lees meer

Feedback

.

Dáárom Antes

Jarenlange ervaring, sinds 1910

Veel vestigingen, ook bij u in de buurt

Snel weten waar je aan toe bent, bekijk de wachttijden

Veel kennis, veel experts in huis

Vergoed door de zorgverzekeraar

We kijken naar uw mogelijkheden