Sluit navigatie
Open navigatie

"Iedereen is anders en daarom krijgt u bij Antes zorg die op u is afgestemd."

Nieuws

 • 13 november 2018

  Nieuwbouw Antes bekrachtigt langdurige samenwerking met Albeda Zorgcollege

  Op vrijdag 9 november jl. ondertekenden Marianne van Duijn, voorzitter bestuur van Antes en Anky Romeijnders, lid college van bestuur van Albeda een overeenkomst voor langdurige samenwerking voor de opleiding Mbo-Verpleegkundige.

  Lees meer

 • 16 oktober 2018

  Verhuizing Hoofdkantoor Antes

  Half oktober is het hoofdkantoor van Antes verhuisd van de Max Euwelaan naar de Prins Constantijnweg 48 in Rotterdam. Het is de volgende stap in de integratie van Antes en Bavo Europoort / Parnassia Groep.

  Lees meer

 • 11 oktober 2018

  Lancering Succes!-boekje ‘Goed geslapen?’

  Mensen die moeite hebben met basisvaardigheden, zitten vaker in de risicogroep voor het ontwikkelen van slaapproblemen en depressieve klachten. Om deze groep mensen beter te leren lezen, schrijven én slapen, is een nieuw boekje van de lesmethode Succes! ontwikkeld. Vandaag, op de Landelijke Dag van de Psychische Gezondheid, is bij Avant sanare in Rotterdam, het nieuwe oefenboekje gelanceerd: ‘Goed geslapen?’.

  Lees meer

 • 3 oktober 2018

  Eerste paal geslagen Antes-kliniek langdurige zorg Deltaterrein

  Op dinsdag 2 oktober is op het Deltaterrein van Antes in Poortugaal de eerste paal van de nieuwe kliniek langdurige zorg geslagen. Deze kliniek wordt gebouwd voor cliënten die langer dan een jaar psychiatrische zorg nodig hebben. Met de bouw van de kliniek start de vernieuwing van het Deltaterrein.

  Lees meer

 • 5 juli 2018

  Onderhandelaarsakkoord ggz: stevige impuls voor aanpak wachttijden ggz

  GGZ Nederland is tevreden met het gisteravond bereikte onderhandelaarsakkoord voor de geestelijke gezondheidszorg.

  Lees meer

 • 1 juli 2018

  Start centrale crisisdienst voor psychiatrie EN verslaving voor regio Rijnmond en Zuid-Hollandse eilanden

  Vanaf 1 juli bundelen de Acute dienst van Bavo Europoort en de Crisisdienst van Antes hun krachten. Wat betekent dit voor u als verwijzer? Dit betekent straks voor u als verwijzer dat er voortaan één centrale ingang is voor crises op het gebied van psychiatrie EN verslaving. De geïntegreerde Crisisdienst Antes wordt gevestigd op de Mathenesserlaan 208 en zal 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar zijn. Op het nummer van de huidige Acute Dienst van Parnassia Groep, T 088 358 15 00.

  Lees meer

 • 3 april 2018

  21 april Open dag Zorgboulevard Rotterdam Zuid

  Op zaterdag 21 april wordt op de Zorgboulevard aan de Maasstadweg in Rotterdam-Zuid de jaarlijkse open dag gehouden. Organisaties zoals het Maasstad Ziekenhuis, Antes, Bartimeus, Aafje thuiszorgwinkel, Aafje Zorghotel en het GeboorteHotel geven op 21 april een kijkje in hun wereld.

  Lees meer

 • 15 februari 2018

  Incidenten door vervuilde cocaïne in Rotterdam-Rijnmond

  In januari werd in de regio Rotterdam-Rijnmond en Brabant een Red Alert afgegeven voor atropine samples, verkocht als cocaïne of ketamine. Naar aanleiding van nieuwe incidenten met atropine vervuilde cocaïne afgelopen week in regio Rotterdam is deze Red Alert nog steeds van kracht: Gebruik geen cocaïne of laat het testen!

  Lees meer

 • 6 februari 2018

  Cliënten en behandelaren omarmen zorgtechnologie bij Antes

  Zorgtechnologie geeft meer kansen om cliënten te helpen bij hun herstel. Dat zei het overgrote deel van de cliënten en behandelaren tijdens de e-healthweek. Hoe we dat weten? Door ernaar te vragen in vragenlijsten, in een poll en tijdens demo’s. Bezoekers van de demo’s waren erg enthousiast. Met een kist vol gadgets en lekkers gingen we samen met Zora de zorgrobot op stap. Overal waar we kwamen voor een demo stal Zora de show.

  Lees meer

 • 5 februari 2018

  Diploma’s voor eerste lichting studenten ‘Learning Communities’

  Woensdag 31 januari jl. kregen de eerste studenten van het Albeda Zorgcollege die deelnemen aan het project ‘Learning Communities’ bij Antes, hun diploma Mbo Verpleegkunde. De uitreiking was op het terrein van Antes in Poortugaal, dé specialist op het gebied van psychiatrie en verslaving.

  Lees meer

 • 6 oktober 2017

  Samen werken aan bloeiende Learning Communities

  Donderdag 5 oktober tekenden Yvonne van Stiphout, lid raad van bestuur Antes en Anky Romeijnders, lid college van bestuur Albeda de samenwerkingsovereenkomst voor de start van Learning Communities.

  Lees meer

 • 29 september 2017

  Antes en Parnassia Groep samen een feit

  In juni heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) toestemming gegeven voor de fusie mits een aantal activiteiten zou worden overgedragen aan GGZ Delfland. De afgelopen maanden heeft de overdracht van zorgactiviteiten op het gebied van de ambulante en klinische Specialistische GGZ en forensische psychiatrie plaatsgevonden. Hiermee is voldaan aan de eis die de ACM heeft gesteld en is de juridische fusie tussen Antes en Parnassia Groep per 2 oktober 2017 een feit. Een belangrijk en mooi moment voor kwetsbare patiënten in Rijnmond. Na de lange voorbereidingsperiode kunnen wij nu echt beginnen om gezamenlijk de zorg aan deze patiënten nog beter vorm te geven!

  Lees meer

 • 12 juni 2017

  Antes en Parnassia Groep mogen samen verder!

  Eén ggz-organisatie voor Rotterdam-Rijnmond voor kwetsbare doelgroepen. Nadat al eerder de NZa goedkeuring heeft gegeven, geeft nu ook de ACM toestemming aan Antes en Parnassia Groep om de fusie door te zetten. Na veel overleg en onderzoek is er overeenstemming bereikt over een oplossing om de bezwaren van de ACM over concurrentie en keuzemogelijkheden voor patiënten in Rijnmond tegen de fusie weg te nemen.

  Lees meer

 • 17 februari 2017

  “Mooie gedachte dat we zo mensen kunnen helpen”

  De Antes Werkmaatschappij is een samenwerking aangegaan met Van Koppen & Van Eijk. Dit is een van de grootste uitzendbureaus in Nederland. Omdat zij ook buitenlandse werknemers in dienst hebben, hebben ze diverse locaties waar deze werknemers kunnen verblijven. Voor het onderhoud van die locaties is een samenwerking aangegaan met de Antes Werkmaatschappij.

  Lees meer

 • 27 januari 2017

  Geslaagde Module Make over

  Antes deed deze week mee aan de eerste nationale e-healthweek. Cliënten hebben in een week een mooie en bruikbare e-healthmodule gemaakt.

  Lees meer

 • 26 januari 2017

  Verkopen ze kaaskoekjes op Mars?

  Verkopen ze kaaskoekjes op Mars, is de intrigerende titel waaronder Rob van Olm de ontwikkelingen binnen de geestelijke gezondheidszorg (ggz) van de afgelopen decennia heeft beschreven.

  Lees meer

 • 20 januari 2017

  Factsheet Meldpunt zwanger en verslaafd

  Wanneer middelengebruik tijdens de zwangerschap een rol speelt, heeft het ongeboren kind al voor de geboorte een valse start. Het Meldpunt Zwanger & Verslaafd van Bouman* begeleidt zwangere vrouwen met als doel het kind zo gezond mogelijk ter wereld te laten komen. Het Meldpunt Zwanger & Verslaafd werkt binnen een convenant samen met Erasmus Medisch Centrum, Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond (JBRR) en de Raad voor de Kinderbescherming.

  Lees meer

 • 14 november 2016

  Nominatie Rocco Hoekstra voor Willem Nolenprijs

  Rocco Hoekstra, psychiater bij Antes, is genomineerd voor de Willem Nolenprijs.

  Lees meer

 • 8 maart 2016

  Delta houdt open dag op zaterdag 19 maart

  Op de landelijke open dag in de Week van Zorg en Welzijn organiseert ook Delta een open dag. Van 10.00 tot 12.30 uur zijn er tal van leuke activiteiten te beleven op het terrein aan de Albrandwaardsedijk in Poortugaal.

  Lees meer

 • 21 januari 2016

  Taalheld 2016

  Voor haar bijdrage aan het Antes’ project basisvaardigheden is onze collega Wanda Krouwel door Stichting Lezen en Schrijven voorgedragen als Taalheld 2016.

  Lees meer

 • 12 december 2015

  Antes zet in op familiebeleid

  Antes vindt het belangrijk om familie (en andere naasten) bij de behandeling te betrekken. Familie wordt door Antes gezien als een volwaardige partner in de zorg.

  Lees meer

Feedback

.

Dáárom Antes

Jarenlange ervaring, sinds 1910

Veel vestigingen, ook bij u in de buurt

Snel weten waar je aan toe bent, bekijk de wachttijden

Veel kennis, veel experts in huis

Vergoed door de zorgverzekeraar

Informatiepakket binnen enkele werkdagen in huis