Sluit navigatie
Open navigatie

"Iedereen is anders en daarom krijgt u bij Antes zorg die op u is afgestemd."

Albeda studenten ontvangen diploma in de Kas van Antes

25 januari 2019

Woensdag 23 januari ontvingen 16 bbl-studenten van de opleiding Mbo-verpleegkunde van Albeda Zorgcollege hun diploma in de kas van Antes. De kas is een onderdeel van de werkmaatschappij van Antes waar cliënten van Antes werken aan herstel door te werken en te leren.

Werk aan herstel

Liesbeth Klouwens werkt binnen de kas als begeleider en vertelt de afgestudeerden en hun gasten hoe het werk aan herstel binnen de kas plaatsvindt. Reina Pfeffer, hoofd werk en activering, vertelt dat de cliënten van Antes de hele diplomering samen met hun begeleiders voorbereid hebben. Van het inrichten van de ruimte, het verzorgen van de hapjes en drankjes tot het aanbieden van een presentje. Marjo van Mullem, opleidingsadviseur van Antes, nam de afgestudeerden de eed van verpleegkundigen en verzorgenden af. Aanstaande donderdag 31 januari zullen wederom 17 bol-studenten hun diploma in ontvangst nemen in de kas. Ook deze keer wordt de bijeenkomst voorbereid door de cliënten van Antes.

Unieke samenwerking

Deze gezamenlijke activiteit is volgens Monique Warnaar, onderwijsleider van de opleiding Mbo-verpleegkunde op Albeda-locatie Poortugaal, het product van een decennia lange traditie van samenwerken tussen Albeda Zorgcollege en Antes. De samenwerking zal zich verder verstevigen wanneer we niet alleen op hetzelfde terrein werken, maar ook vanaf najaar 2019 in hetzelfde gebouw. Antes bouwt namelijk een nieuwe kliniek voor langdurige zorg waar ook Albeda Zorgcollege een plek in krijgt. Momenteel wordt verder uitgewerkt hoe we optimaal gebruik kunnen maken van die fysieke nabijheid. Mooi hoe de unieke samenwerking zo kan uitpakken dat zowel de studenten van het Zorgcollege als de cliënten van Antes daarvan profiteren. Deze diplomeringen zijn daar een geweldig voorbeeld van!

Aanmelden

U kunt zich bij ons direct online aanmelden voor behandeling. Nadat we uw aanmelding hebben ontvangen, nemen we telefonisch contact op om een eerste afspraak te maken. Binnen 1 dagdeel krijgt u duidelijkheid.

Feedback

.

Dáárom Antes

Jarenlange ervaring, sinds 1910

Veel vestigingen, ook bij u in de buurt

Snel weten waar je aan toe bent, bekijk de wachttijden

Veel kennis, veel experts in huis

Vergoed door de zorgverzekeraar

We kijken naar uw mogelijkheden