Sluit navigatie
Open navigatie

"Iedereen is anders en daarom krijgt u bij Antes zorg die op u is afgestemd."

Eerste paal geslagen Antes-kliniek langdurige zorg Deltaterrein

3 oktober 2018

Op dinsdag 2 oktober is op het Deltaterrein van Antes in Poortugaal de eerste paal van de nieuwe kliniek langdurige zorg geslagen. Deze kliniek wordt gebouwd voor cliënten die langer dan een jaar psychiatrische zorg nodig hebben. Met de bouw van de kliniek start de vernieuwing van het Deltaterrein. 
 

Symbolisch moment 

Symbolisch momentDe eerste paal werd geslagen door een vertegenwoordiging van cliënten, omwonenden, ervaringsdeskundigen, vrijwilligers, leerlingen van het Albeda Zorgcollege, samen met wethouder Mieke van Ginkel van de gemeente Albrandswaard, Anky Romeijnders (bestuurder Albeda) en Sjoerd van Breda (bestuurder van Antes).
 

Eerste paal

Onder grote belangstelling werd met een historische heistelling de eerste paal geslagen. Els van Bezouwen, algemeen directeur Antes: “Deze eerste paal staat voor ons symbool voor de ontwikkeling van het hele terrein in Poortugaal. Ik vind het heel mooi dat we dit moment samen met de cliënten, gemeente, omwonenden, het Albeda Zorgcollege en andere samenwerkingspartners hebben kunnen markeren.” 
 

Samenwerking met Albeda

Het Albeda Zorgcollege krijgt met tien leslokalen en een leerplein een plek in de nieuwe kliniek. Het Albeda Zorgcollege is al tientallen jaren gevestigd op het Deltaterrein. De huidige locatie is verouderd. Met de participatie in de nieuwbouw zetten Albeda en Antes hun samenwerking voor langere tijd voort. Zo krijgen leerlingen voor de opleiding tot Mbo-verpleegkundige nog beter praktijkgericht les. “Onze studenten zijn nu al erg tevreden over onze docenten en het onderwijs. Deze nieuwe locatie in het centrum van de zorg past bij onze ambitie om gezamenlijk betrokken en sterke verpleegkundigen op te leiden’, aldus Monique Warnaar, onderwijsleider Albeda Zorgcollege.
 

Aan vervanging toe

Het terrein in Poortugaal bestaat ruim honderd jaar. De meeste zorgpanden dateren uit eind jaren 80. Veel van deze panden zijn aan vervanging toe. Daarbij zijn de ontwikkelingen in de zorg de afgelopen jaren enorm hard gegaan.
 

Vernieuwing

Juist nu komen veranderingen en vernieuwingen goed samen. Vandaar dat Antes de komende jaren het terrein in Poortugaal verder ontwikkelt. De eerste stap is gemaakt met de start van de bouw van de nieuwe kliniek voor langdurige zorg. Het wordt een vriendelijk, open en licht gebouw, dat is gericht op herstel en het weer leren meer zelfstandig te functioneren. 
 

Vervanging

De kliniek langdurige zorg wordt gebouwd ter vervanging van onder andere de bestaande klinieken aan de Charloisse Lagedijk, in Hellevoetsluis en Spijkenisse. 
 

Aanmelden

U kunt zich bij ons direct online aanmelden voor behandeling. Nadat we uw aanmelding hebben ontvangen, nemen we telefonisch contact op om een eerste afspraak te maken. Binnen 1 dagdeel krijgt u duidelijkheid.

Feedback

.

Dáárom Antes

Jarenlange ervaring, sinds 1910

Veel vestigingen, ook bij u in de buurt

Snel weten waar je aan toe bent, bekijk de wachttijden

Veel kennis, veel experts in huis

Vergoed door de zorgverzekeraar

We kijken naar uw mogelijkheden