Sluit navigatie
Open navigatie

"Iedereen is anders en daarom krijgt u bij Antes zorg die op u is afgestemd."

Taalheld 2016

21 januari 2016

Voor haar bijdrage aan het Antes’ project basisvaardigheden is onze collega Wanda Krouwel door Stichting Lezen en Schrijven voorgedragen als Taalheld 2016. Daarom was zij donderdag 21 januari uitgenodigd voor een high tea, samen met bekende Nederlanders als prinses Laurentien, Lucille Werner en Paul de Leeuw.

Koffietijd
Vrijdag 22 januari besteedt koffietijd ook aandacht aan de uitreiking van de TaalHeldenPrijzen (vrijdag 22 januari 10.00 uur RTL 4). De winnaar van Taalheld 2016 wordt dan bekend gemaakt. Wanda zat uiteindelijk niet bij de genomineerden. Toch zijn we trots op de aandacht voor dit belangrijke werk, waarmee we medewerkers meer bewust maken van het (mogelijk) gebrek aan basisvaardigheden van cliënten.

Moeite met lezen
Eén op de twee Nederlanders heeft (48%) namelijk moeite om zelf de regie te voeren over gezondheid, ziekte en zorg. Dat komt doordat zij moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen of digitaal werken. Ze hebben onvoldoende basisvaardigheden om informatie over hun gezondheid te en toe te passen.

Antes vindt het belangrijk om hier aandacht voor te hebben, zodat we waar nodig onze hulpverlening en informatie kunnen aanpassen en voor cliënten bepaalde ondersteuning te regelen.

Foto rechts: Wanda Krouwel (links) met Hilke Bouter aan tafel bij Prinses Laurentien

Feedback

.

Dáárom Antes

Jarenlange ervaring, sinds 1910

Veel vestigingen, ook bij u in de buurt

Snel weten waar je aan toe bent, bekijk de wachttijden

Veel kennis, veel experts in huis

Vergoed door de zorgverzekeraar

We kijken naar uw mogelijkheden