Sluit navigatie
Open navigatie

"Iedereen is anders en daarom krijgt u bij Antes zorg die op u is afgestemd."

Opleiding tot GZ/klinisch (neuro) psycholoog

Antes leidt ieder jaar 3 basispsychologen op tot GZ-psycholoog. Iedere 2 jaar beginnen bovendien 2 GZ-psychologen aan de opleiding klinisch psycholoog en klinisch neuropsycholoog (1 plaats per opleiding).

Voor wie zijn de opleidingen bedoeld?

Voor enthousiaste basispsychologen en GZ-psychologen die een bijdrage willen leveren aan kwaliteitsverbetering van de zorg en diagnostiek. De toelatingseis voor de opleiding voor klinisch psycholoog en klinisch neuropsycholoog is inschrijving in het register van GZ-psychologen.

Over de opleidingen

  • De GZ-psycholoog is een generalistisch werkende professional. De GZ-psycholoog in opleiding wordt opgeleid in generalistische psychodiagnostiek, indicatiestelling, algemene psychologische interventies – waaronder psychotherapeutische deeltechnieken – protocollaire behandelingen en overige taken zoals voorlichting, consultatie en preventie.
  • De klinisch psycholoog is een specialistisch werkende professional, die complexe stoornissen en meervoudige problematiek behandelt. De opleiding omvat de opleiding tot psychotherapeut en geeft toegang tot het BIG-register psychotherapeut.
  • De klinisch neuropsycholoog is een specialistisch werkende professional, die complexe stoornissen en meervoudige problematiek behandelt. Daarnaast kunnen klinisch neuropsychologen worden ingezet voor wetenschappelijk onderzoek, leidinggevende taken of supervisie.

Duur, start en kosten

Duur GZ-psycholoog: 2 jaar
Duur klinisch (neuro)psycholoog: 3-4 jaar
Startdatum: Januari van dat jaar
Kosten: Salariëring conform de CAO GWG 60 (GZ) of 65 (KP/KNP)

Feedback

.

Dáárom Antes

Jarenlange ervaring, sinds 1910

Veel vestigingen, ook bij u in de buurt

Snel weten waar je aan toe bent, bekijk de wachttijden

Veel kennis, veel experts in huis

Vergoed door de zorgverzekeraar

We kijken naar uw mogelijkheden