Sluit navigatie
Open navigatie

"Iedereen is anders en daarom krijgt u bij Antes zorg die op u is afgestemd."

Nieuwsberichten

 • 3 april 2020

  Antes en Bavo Europoort samen verder als Antes

  Voor een beter aanbod van geestelijke gezondheidszorg in Rotterdam-Rijnmond, de Drechtsteden en op de Zuid-Hollandse eilanden zijn Antes en Bavo Europoort sinds oktober 2017 één organisatie. Tot op heden gebruiken we de namen Antes en Bavo Europoort naast elkaar. Per 20 april 2020 komt hier verandering in en gaan we verder onder de naam Antes.

  Lees meer

 • 2 april 2020

  Alle zorg gaat door, ook tijdens de maatregelen die gelden t/m 28 april

  Onze zorg aan patiënten met psychische problemen gaat door op de manier waarop je dat van ons bent gewend. Lees onze maatregelen die gelden tot ten minste 28 april.

  Lees meer

 • 1 april 2020

  Digitale rondleiding ART kliniek Poortugaal

  De nieuwe ART kliniek in Poortugaal is officieel geopend! We nemen je graag mee voor een korte digitale rondleiding in het gebouw.

  Lees meer

 • 20 maart 2020

  Geen bezoek mogelijk van familie bij onze klinieken, woonvoorzieningen en verpleeghuis

  Als gevolg van het regeringsbeleid is bezoek bij onze klinieken, woonvoorzieningen en verpleeghuis niet meer toegestaan. Ook zijn alle dag– en weekendverloven ingetrokken, om de besmetting zoveel mogelijk buiten onze instelling te houden.

  Lees meer

 • 16 maart 2020

  Coronavirus: onze richtlijnen

  Parnassia Groep en haar merken* hebben zich goed voorbereid op het coronavirus en hebben aangescherpte maatregelen getroffen om de verspreiding zoveel mogelijk te voorkomen om zo onze collega’s gezond te houden en de noodzakelijke medische zorg aan patiënten die dat hard nodig hebben te continueren.

  Lees meer

 • 12 maart 2020

  Toekomstplannen zorglocatie Antes Poortugaal

  Het terrein van Antes in Poortugaal bestaat ruim honderd jaar. De meeste zorgpanden dateren uit eind jaren 80. Veel van deze panden zijn aan vervanging toe. Daarbij zijn de ontwikkelingen in de zorg de afgelopen jaren enorm hard gegaan en is er vernieuwing nodig.

  Lees meer

 • 10 maart 2020

  AFGELAST: Officiële opening kliniek R/ART

  Op woensdag 11 maart zou de feestelijke opening plaatsvinden van de nieuwe kliniek R/ART van Antes en het leerplein van Albeda Zorgcollege in Poortugaal. Aansluitend zou er open huis zijn voor patiënten, diens familie, vrienden, docenten, zorgmedewerkers, studenten, omwonenden en andere belangstellenden.

  Lees meer

 • 2 maart 2020

  Verhuizing FACT team Rotterdam Oost

  Op 1 maart is het FACT team Rotterdam Oost van de Romanohof naar Oudedijk 76 in Rotterdam verhuisd.

  Lees meer

 • 4 februari 2020

  Unieke samenwerking in het sociaal gebiedsteam Hellevoetsluis–Westvoorne

  In het afgelopen jaar hebben de gemeenten Hellevoetsluis en Westvoorne en acht zorgaanbieders met elkaar een uniek team opgezet: het sociaal gebiedsteam Hellevoetsluis-Westvoorne. Op donderdag 30 januari gaven de organisaties het startsein voor de samenwerking door het convenant sociaal gebiedsteam Hellevoetsluis-Westvoorne te tekenen. Het sociaal gebiedsteam ondersteunt professionals bij hun vragen over bijvoorbeeld gezinsproblematiek of specialistische zorg.

  Lees meer

 • 21 januari 2020

  16-jarige Baas van Morgen aan het werk bij Antes

  Bas Molijn, bestuurder bedrijfsvoering bij Antes, vindt het belangrijk kinderen de kans te geven kennis te maken met de psychiatrie. 'Ik ga vooral luisteren hoe jongeren naar ons kijken.'

  Lees meer

 • 30 december 2019

  Wet verplichte ggz (Wvggz)

  Vanaf 1 januari 2020 zijn wij gebonden aan de Wet verplichte ggz (Wvggz). Dit is de opvolger van de Wet Bopz. Voor patiënten die voor 1 januari in behandeling zijn met een IBS/RM (Wet Bopz) geldt een overgangsregeling.

  Lees meer

 • 19 december 2019

  Parnassia Groep en VGZ sluiten contract voor 2020

  Parnassia Groep en zorgverzekeraar Coöperatie VGZ hebben goede afspraken kunnen maken over de extra patiënten die zich in 2019 bij Parnassia Groep voor behandeling aangemeld hebben. Ook voor 2020 wordt een contract gesloten.

  Lees meer

 • 10 december 2019

  Gesprek NZa, VGZ en Parnassia Groep

  Vanochtend heeft het gesprek met de NZa en VGZ plaatsgevonden. De NZa heeft aangegeven dat bij de zorgplicht een realistische en voldoende betaling van de zorg hoort. De NZa heeft daarop Parnassia Groep zeer dringend verzocht om in het belang van de patiënten alsnog de intakes van 2019 in te plannen. Op de realistische betaling van deze zorg houdt de NZa toezicht.

  Lees meer

 • 6 december 2019

  Parnassia Groep stelt patiëntenstop in voor verzekerden bij VGZ voor 2019.

  Parnassia Groep heeft het onvermijdelijke besluit genomen per direct een patiëntenstop in te stellen voor mensen vanaf 18 jaar die verzekerd zijn bij VGZ en haar merken; VGZ, Univé, Zekur, Bewuzt, IZA, IZZ zorgverzekering door VGZ en Zorgzaam.

  Lees meer

 • 14 november 2019

  Nicole Hermans benoemd tot nieuwe bestuurder Antes

  Nicole Hermans is per 1 januari 2020 benoemd als vicevoorzitter van het bestuur van Antes, onderdeel van Parnassia Groep. Zij heeft een brede ervaring binnen de zorg, vanuit eindverantwoordelijke rollen in onder andere de sectoren VVT (verpleging, verzorging en thuiszorg), GGZ (geestelijke gezondheidszorg) en VG (verstandelijk gehandicapten). Samen met Marianne van Duijn (voorzitter), Bas Molijn (bestuurder bedrijfsvoering) en Wim van Beek (bestuurder zorg) vormt zij dan het bestuur van Antes.

  Lees meer

 • 12 november 2019

  De Idahoeve op Tiengemeten viert 10-jarig bestaan

  Afgelopen donderdag 7 november vierde De Idahoeve op Natuureiland Tiengemeten haar 10-jarig bestaan. De Idahoeve is een beschermde woonvorm van Bavo Europoort/Antes voor mensen met psychiatrische klachten. Samen met vrijwilligers, familie en naasten, oud-cliënten, oud-medewerkers en relaties werden herinneringen opgehaald, door cliënten werd muziek gemaakt en er werd stilgestaan bij de waarde van deze woongroep.

  Lees meer

 • 6 november 2019

  Geslaagd galadiner voor patiënten en mantelzorgers Bavo Europoort en Antes

  De prachtige burgerzaal van het Rotterdamse Stadhuis was dinsdagavond 5 november het decor van een bijzonder galadiner. Tachtig patiënten van Antes en hun mantelzorgers werden middels het diner in het zonnetje gezet.

  Lees meer

 • 31 oktober 2019

  Heb jij wel eens aan de ggz gedacht?

  Onder dit motto opent Antes op donderdag 12 december van 17.30 tot 20.00 uur haar deuren voor zorgprofessionals die graag kennismaken met de geestelijke gezondheidszorg en Antes.

  Lees meer

 • 31 oktober 2019

  Roeiers van Antes winnen VGZ GGZ Herstelspecial!

  De Herstelspecial is een prijs voor initiatieven op het gebied van herstel en ervaringsdeskundigheid. Het roeiteam van Antes, “Roeien in Herstel”, ontving een geldbedrag van 10.000 euro. Hiermee kan de droom van een eigen sloep gerealiseerd worden.

  Lees meer

 • 15 oktober 2019

  Eén centraal telefoonnummer voor Acute Psychiatrische Hulpverlening

  Om onze bereikbaarheid en service te verbeteren, heeft Antes per 1 oktober 2019 één centraal telefoonnummer voor alle acute psychiatrische - en verslavingshulpverlening, kortweg APH. Dit nummer is beschikbaar voor alle verwijzers, huisartsen, hulpdiensten, onze patiënten in crisis en hun naasten. Het centrale telefoonnummer is 088 - 358 1500. Dit nummer is 24 uur per dag, 7dagen per week bereikbaar.

  Lees meer

 • 4 oktober 2019

  Michiel Boog wint Young Arntz Investigator Award

  Michiel Boog, klinisch psycholoog bij Antes, heeft eind september op het Vlaams-Nederlandse schematherapiecongres de Young Arntz Investigator Award gewonnen. Deze prijs wordt uitgereikt aan een jonge onderzoeker met de meest prestigieuze onderzoekspresentatie.

  Lees meer

 • 3 oktober 2019

  Geslaagde Burendag op het Poortugaal-terrein van Antes

  Op 28 september jl. was de jaarlijkse Antes Burendag op het Poortugaal-terrein. Buren, relaties en patiënten konden deze middag veel verschillende activiteiten doen met als thema ‘Circus’. Met tegenzin werd de organisatie door de regen gedwongen alle activiteiten in het restaurant te houden. Maar …. dat mocht de pret niet drukken.

  Lees meer

 • 26 september 2019

  Burendag op het Poortugaal-terrein

  Na het succes van vorig jaar organiseert Antes op zaterdagmiddag 28 september wederom een gezellige Burendag op het Poortugaal-terrein.

  Lees meer

 • 19 september 2019

  Roeiteam Antes zet prestatie van formaat neer tijdens Great River Race in Londen

  Het is donderdagochtend 12 september als twaalf mannen samenkomen op het station van Rotterdam. Op het oog is het een groep die je niet bij elkaar zou verwachten: verschillende leeftijden, verschillende achtergronden, verschillende levens. Toch hebben ze twee belangrijke dingen gemeen: ze zijn in herstel van een verslaving en ze staan op het punt om serieus mee te gaan strijden in een belangrijke roeiwedstrijd: de Great River Race in Londen.

  Lees meer

 • 2 september 2019

  'Mensen weer mee laten doen, daar gaat het om'

  In huis van de wijk Post West, dat wordt beheerd door welzijnsorganisatie wmo radar, zijn sinds kort acht wijkbewoners actief die wonen binnen ggz-instelling Bavo Europoort. Ze komen er om te koken, werken en schilderen, met als doel om zelfstandiger te worden. Onlangs heeft een van de cliënten een betaalde baan gevonden als kok bij Hotel Bazar, een trots bewijs dat samenwerking tussen welzijn en zorg werkt.

  Lees meer

 • 22 augustus 2019

  ‘Rotterdammers waren me liever kwijt dan rijk. Nu doe ik weer mee’

  Roeien heeft Adrie Sluimer het gevoel geven er weer bij te horen, onderdeel te zijn van zijn stad. Over drie weken trotseert hij met 12 patiënten van Antes de Theems tijdens de Great River Race. Een geweldige prestatie!

  Lees meer

 • 5 augustus 2019

  Antes betrokken bij Plan van aanpak kwetsbare Rotterdammers 2019-2022

  In het Plan van aanpak kwetsbare Rotterdammers 2019-2022, welke onlangs door het college van B&W aan de gemeenteraad is aangeboden, wordt voorzitter van het bestuur Antes, Marianne van Duijn, geïnterviewd over inclusieve en veilige wijken voor iedereen.

  Lees meer

 • 30 juli 2019

  FACT team Zuid verhuisd

  Vorige week is FACT team Zuid verhuisd van de Zorgboulevard naar Dynamostraat 18 in Rotterdam. Dit is een nieuwe locatie voor de verschillende ambulante teams van Antes en Bavo Europoort voor Rotterdam Zuid. Antes en Bavo Europoort zijn in oktober 2017 gefuseerd om samen de zorg te verbeteren in de regio. Vanaf 1 januari 2020 gaan Antes en Bavo Europoort samen verder onder de naam Antes.

  Lees meer

 • 14 juni 2019

  Antes stapt over op meldpuntsoftware van Myosotis ICT B.V.

  Antes heeft met Myosotis ICT B.V. een tweejarige overeenkomst getekend voor het gebruik van de meldpuntsoftware van Myosotis ICT B.V. De meldpuntsoftware wordt door de vier meldpunten van Antes gebruikt om de ongeveer 40.000 meldingen van verwarde personen en personen met psychische problemen die jaarlijks worden gedaan vast te leggen en op een adequate manier door te leiden naar de juiste behandelaars.

  Lees meer

 • 13 juni 2019

  Afscheidssymposium Yvonne Slee

  Na een periode van ruim 47 dienstjaren in de ggz, waarvan 13 jaar bij Antes neemt Yvonne Slee, manager opleidingen, afscheid in verband met haar pensionering.

  Lees meer

 • 21 mei 2019

  Zij-instromers van start bij Antes

  Antes is in samenwerking met Randstad Zorg en NCOI gestart met een opleidingstraject tot Verzorgende IG. Dit opleidingstraject is voor zij-instromers. Dit zijn mensen die graag in de zorg willen werken. Maar nog niet de juiste papieren hebben.

  Lees meer

 • 16 mei 2019

  ‘Samen leren voor goede zorg’ - een documentaire over werkplekleren

  Sinds de voormalig minister van OCW, mevrouw Bussemaker, in 2015 haar steun uitsprak voor nieuwe vormen van onderwijs waar praktijk en school nauw met elkaar zijn verweven, zijn veel opleidingscentra hier samen met regionale bedrijven mee aan de slag gegaan.

  Lees meer

 • 10 mei 2019

  Antes succesvol aangesloten op KoppeltaalGGZ

  Sinds begin februari is Antes succesvol aangesloten op KoppeltaalGGZ. Daarmee sluit Antes aan bij een brede groep van meer dan 30 GGZ-instellingen en eerstelijns GGZ-organisaties die op deze brede schaal intern veilig berichten en gegevens uitwisselen tussen informatiesystemen die voorheen los van elkaar functioneerden. En dat betekent voor behandelaars overzicht vanuit één systeem, minder vaak data overtypen, meer eHealth keuze voor cliënten en integrale monitoring van behandelpaden.

  Lees meer

 • 2 mei 2019

  ‘de Evenaar’ wordt ‘de Wende’

  In Rotterdam Oosterflank staat een voormalig verzorgings- en verpleeghuis, genaamd de Evenaar. Tot medio 2018 woonden er uitsluitend ouderen in het pand. Sinds augustus 2018 verblijven er naast de cliënten van de zorg-, welzijn en hulpverleningsaanbieder Humanitas ook cliënten van de zorgaanbieders Antes/Bavo Europoort en het CVD. De instroom verloopt gefaseerd; verwacht wordt dat het pand medio 2019 volledig bewoond zal zijn. Ook wordt al enige tijd volop gewerkt aan een nieuwe invulling van de plint van het gebouw, waaronder die van het voormalige restaurant. Alles bij elkaar leidt dit tot een ander complex met een andere dynamiek dan in de tijd dat er nog alleen ouderen woonden.

  Lees meer

 • 18 april 2019

  Patiënten met bipolaire stoornis ondersteund door keuzehulp

  Voor de onderhoudsbehandeling van een bipolaire stoornis bestaan verschillende medicijnen. De vele keuzemogelijkheden kunnen tot onzekerheid en angst leiden bij patiënten. Om hen te ondersteunen bij het beslissen over een onderhoudsbehandeling, heeft PATIENT+ (de grootste aanbieder van keuzehulpen) de keuzehulp onderhoudsbehandeling met medicijnen bij een bipolaire stoornis ontwikkeld. Dat deden zij in nauwe samenwerking met Antes-psychiater Rocco Hoekstra en de Vereniging voor Manisch Depressieven en Betrokkenen (VMDB).

  Lees meer

 • 8 april 2019

  Zorgboulevard vanaf 15 april rookvrij

  In lijn met het landelijk toewerken naar een rookvrije (GGZ-)zorg in 2020 is er door de gezamenlijke zorgaanbieders op de Zorgboulevard in Rotterdam besloten dat vanaf 15 april 2019 het terrein op de Zorgboulevard een rookvrij gebied wordt.

  Lees meer

 • 8 maart 2019

  Promotie Joris van der Vlugt psychiater Medisch Psychiatrische Unit

  Onderzoek naar hoe cognitieve, gedragsmatige en emotionele ontwikkeling verloopt bij kinderen met een te vroeg gesloten schedelnaad (craniosynostosis).

  Lees meer

 • 1 februari 2019

  Mooi afscheid Ben van de Wetering

  Na zich ruim 18 jaar te hebben ingezet voor Antes en haar rechtsvoorgangers, nam voormalig bestuurder Ben van de Wetering gisteren afscheid van Antes. Hij gaat van zijn pensioen genieten.

  Lees meer

 • 29 januari 2019

  Carla Hagestein bestuurslid bij de NVvP

  Carla Hagestein, psychiater bij Antes en directeur zorg bij de Parnassia Groep Academie, is toegetreden tot het Verenigingsbestuur van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP).

  Lees meer

 • 25 januari 2019

  Albeda studenten ontvangen diploma in de Kas van Antes

  Woensdag 23 januari ontvingen 16 bbl-studenten van de opleiding Mbo-verpleegkunde van Albeda Zorgcollege hun diploma in de kas van Antes. De kas is een onderdeel van de werkmaatschappij van Antes waar cliënten van Antes werken aan herstel door te werken en te leren.

  Lees meer

 • 13 november 2018

  Nieuwbouw Antes bekrachtigt langdurige samenwerking met Albeda Zorgcollege

  Op vrijdag 9 november jl. ondertekenden Marianne van Duijn, voorzitter bestuur van Antes en Anky Romeijnders, lid college van bestuur van Albeda een overeenkomst voor langdurige samenwerking voor de opleiding Mbo-Verpleegkundige.

  Lees meer

 • 16 oktober 2018

  Verhuizing Hoofdkantoor Antes

  Half oktober is het hoofdkantoor van Antes verhuisd van de Max Euwelaan naar de Prins Constantijnweg 48 in Rotterdam. Het is de volgende stap in de integratie van Antes en Bavo Europoort / Parnassia Groep.

  Lees meer

 • 11 oktober 2018

  Lancering Succes!-boekje ‘Goed geslapen?’

  Mensen die moeite hebben met basisvaardigheden, zitten vaker in de risicogroep voor het ontwikkelen van slaapproblemen en depressieve klachten. Om deze groep mensen beter te leren lezen, schrijven én slapen, is een nieuw boekje van de lesmethode Succes! ontwikkeld. Vandaag, op de Landelijke Dag van de Psychische Gezondheid, is bij Avant sanare in Rotterdam, het nieuwe oefenboekje gelanceerd: ‘Goed geslapen?’.

  Lees meer

 • 3 oktober 2018

  Eerste paal geslagen Antes-kliniek langdurige zorg Deltaterrein

  Op dinsdag 2 oktober is op het Deltaterrein van Antes in Poortugaal de eerste paal van de nieuwe kliniek langdurige zorg geslagen. Deze kliniek wordt gebouwd voor cliënten die langer dan een jaar psychiatrische zorg nodig hebben. Met de bouw van de kliniek start de vernieuwing van het Deltaterrein.

  Lees meer

 • 5 juli 2018

  Onderhandelaarsakkoord ggz: stevige impuls voor aanpak wachttijden ggz

  GGZ Nederland is tevreden met het gisteravond bereikte onderhandelaarsakkoord voor de geestelijke gezondheidszorg.

  Lees meer

 • 1 juli 2018

  Start centrale crisisdienst voor psychiatrie EN verslaving voor regio Rijnmond en Zuid-Hollandse eilanden

  Vanaf 1 juli bundelen de Acute dienst van Bavo Europoort en de Crisisdienst van Antes hun krachten. Wat betekent dit voor u als verwijzer? Dit betekent straks voor u als verwijzer dat er voortaan één centrale ingang is voor crises op het gebied van psychiatrie EN verslaving. De geïntegreerde Crisisdienst Antes wordt gevestigd op de Mathenesserlaan 208 en zal 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar zijn. Op het nummer van de huidige Acute Dienst van Parnassia Groep, T 088 358 15 00.

  Lees meer

 • 3 april 2018

  21 april Open dag Zorgboulevard Rotterdam Zuid

  Op zaterdag 21 april wordt op de Zorgboulevard aan de Maasstadweg in Rotterdam-Zuid de jaarlijkse open dag gehouden. Organisaties zoals het Maasstad Ziekenhuis, Antes, Bartimeus, Aafje thuiszorgwinkel, Aafje Zorghotel en het GeboorteHotel geven op 21 april een kijkje in hun wereld.

  Lees meer

 • 15 februari 2018

  Incidenten door vervuilde cocaïne in Rotterdam-Rijnmond

  In januari werd in de regio Rotterdam-Rijnmond en Brabant een Red Alert afgegeven voor atropine samples, verkocht als cocaïne of ketamine. Naar aanleiding van nieuwe incidenten met atropine vervuilde cocaïne afgelopen week in regio Rotterdam is deze Red Alert nog steeds van kracht: Gebruik geen cocaïne of laat het testen!

  Lees meer

 • 6 februari 2018

  Cliënten en behandelaren omarmen zorgtechnologie bij Antes

  Zorgtechnologie geeft meer kansen om cliënten te helpen bij hun herstel. Dat zei het overgrote deel van de cliënten en behandelaren tijdens de e-healthweek. Hoe we dat weten? Door ernaar te vragen in vragenlijsten, in een poll en tijdens demo’s. Bezoekers van de demo’s waren erg enthousiast. Met een kist vol gadgets en lekkers gingen we samen met Zora de zorgrobot op stap. Overal waar we kwamen voor een demo stal Zora de show.

  Lees meer

 • 5 februari 2018

  Diploma’s voor eerste lichting studenten ‘Learning Communities’

  Woensdag 31 januari jl. kregen de eerste studenten van het Albeda Zorgcollege die deelnemen aan het project ‘Learning Communities’ bij Antes, hun diploma Mbo Verpleegkunde. De uitreiking was op het terrein van Antes in Poortugaal, dé specialist op het gebied van psychiatrie en verslaving.

  Lees meer

 • 6 oktober 2017

  Samen werken aan bloeiende Learning Communities

  Donderdag 5 oktober tekenden Yvonne van Stiphout, lid raad van bestuur Antes en Anky Romeijnders, lid college van bestuur Albeda de samenwerkingsovereenkomst voor de start van Learning Communities.

  Lees meer

 • 29 september 2017

  Antes en Parnassia Groep samen een feit

  In juni heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) toestemming gegeven voor de fusie mits een aantal activiteiten zou worden overgedragen aan GGZ Delfland. De afgelopen maanden heeft de overdracht van zorgactiviteiten op het gebied van de ambulante en klinische Specialistische GGZ en forensische psychiatrie plaatsgevonden. Hiermee is voldaan aan de eis die de ACM heeft gesteld en is de juridische fusie tussen Antes en Parnassia Groep per 2 oktober 2017 een feit. Een belangrijk en mooi moment voor kwetsbare patiënten in Rijnmond. Na de lange voorbereidingsperiode kunnen wij nu echt beginnen om gezamenlijk de zorg aan deze patiënten nog beter vorm te geven!

  Lees meer

 • 12 juni 2017

  Antes en Parnassia Groep mogen samen verder!

  Eén ggz-organisatie voor Rotterdam-Rijnmond voor kwetsbare doelgroepen. Nadat al eerder de NZa goedkeuring heeft gegeven, geeft nu ook de ACM toestemming aan Antes en Parnassia Groep om de fusie door te zetten. Na veel overleg en onderzoek is er overeenstemming bereikt over een oplossing om de bezwaren van de ACM over concurrentie en keuzemogelijkheden voor patiënten in Rijnmond tegen de fusie weg te nemen.

  Lees meer

 • 17 februari 2017

  “Mooie gedachte dat we zo mensen kunnen helpen”

  De Antes Werkmaatschappij is een samenwerking aangegaan met Van Koppen & Van Eijk. Dit is een van de grootste uitzendbureaus in Nederland. Omdat zij ook buitenlandse werknemers in dienst hebben, hebben ze diverse locaties waar deze werknemers kunnen verblijven. Voor het onderhoud van die locaties is een samenwerking aangegaan met de Antes Werkmaatschappij.

  Lees meer

 • 27 januari 2017

  Geslaagde Module Make over

  Antes deed deze week mee aan de eerste nationale e-healthweek. Cliënten hebben in een week een mooie en bruikbare e-healthmodule gemaakt.

  Lees meer

 • 26 januari 2017

  Verkopen ze kaaskoekjes op Mars?

  Verkopen ze kaaskoekjes op Mars, is de intrigerende titel waaronder Rob van Olm de ontwikkelingen binnen de geestelijke gezondheidszorg (ggz) van de afgelopen decennia heeft beschreven.

  Lees meer

 • 20 januari 2017

  Factsheet Meldpunt zwanger en verslaafd

  Wanneer middelengebruik tijdens de zwangerschap een rol speelt, heeft het ongeboren kind al voor de geboorte een valse start. Het Meldpunt Zwanger & Verslaafd van Bouman* begeleidt zwangere vrouwen met als doel het kind zo gezond mogelijk ter wereld te laten komen. Het Meldpunt Zwanger & Verslaafd werkt binnen een convenant samen met Erasmus Medisch Centrum, Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond (JBRR) en de Raad voor de Kinderbescherming.

  Lees meer

 • 14 november 2016

  Nominatie Rocco Hoekstra voor Willem Nolenprijs

  Rocco Hoekstra, psychiater bij Antes, is genomineerd voor de Willem Nolenprijs.

  Lees meer

 • 10 maart 2016

  Antes in samenwerking met Alliantie

  Gisteren heeft Antes zich aangesloten bij de Alliantie geletterdheid en gezondheid. Antes vindt het namelijk belangrijk om laaggeletterdheid hoog op de agenda te houden.

  Lees meer

 • 1 februari 2016

  Terugkijklink Webinar Depressie

  Terugkijklink Webinar Depressie Een praktische kijk op herkenning, risico-inschatting en behandeling bij depressie. U vindt hier de terugkijklink naar dit boeiende webinar.

  Lees meer

 • 21 januari 2016

  Taalheld 2016

  Voor haar bijdrage aan het Antes’ project basisvaardigheden is onze collega Wanda Krouwel door Stichting Lezen en Schrijven voorgedragen als Taalheld 2016.

  Lees meer

 • 6 januari 2016

  Webinar over depressie

  Een praktische kijk op herkenning, risico-inschatting en behandeling bij depressie door psychiater Jeroen Verveer. Op maandag 25 januari organiseert Antes (Bouman, Delta, Youz en Sprink) een webinar voor huisartsen en praktijkondersteuners GGZ over depressie.

  Lees meer

 • 14 december 2015

  Schemagerichte therapie traint gedragsverandering

  Schemagerichte therapie is een behandeling voor mensen die last hebben van angsten of milde depressie, waarbij klachtgerichte behandeling in de eerste en tweede lijn niet voldoende verbetering bracht.

  Lees meer

 • 12 december 2015

  Antes zet in op familiebeleid

  Antes vindt het belangrijk om familie (en andere naasten) bij de behandeling te betrekken. Familie wordt door Antes gezien als een volwaardige partner in de zorg.

  Lees meer

 • 10 december 2015

  Aandacht voor palliatieve zorg

  De Medisch Psychiatrische Unit (MPU) van Antes is een van de weinige plaatsen in Nederland waar palliatieve terminale zorg voor patiënten met ernstige psychiatrische aandoeningen aangeboden wordt.

  Lees meer

 • 11 maart 2015

  Open dag locatie Poortugaal 21 maart

  Op zaterdag 21 maart 2015 stelt Delta Psychiatrisch Centrum te Poortugaal van 10.00 tot 12.30 uur haar deuren open voor iedereen die geïnteresseerd is in een kijkje binnen de muren van de psychiatrie.

  Lees meer

 • 5 maart 2015

  Prof. dr. Mark van der Gaag wint Ria van der Heijdenprijs

  Vandaag nam prof. dr. Mark van der Gaag de Ria van der Heijdenprijs in ontvangst. Van der Gaag won de prijs voor zijn inzet voor herstel, betere kwaliteit van leven en minder lijden van mensen met een psychotische aandoening.

  Lees meer

 • 24 februari 2015

  Prijsuitreiking Ria van der Heijdenprijs

  Donderdag 5 maart vindt tijdens het landelijke congres voor Verpleegkundig specialisten 'Geen daden maar woorden' de prijsuitreiking plaats van de Ria van der Heijdenprijs.

  Lees meer

 • 3 november 2014

  Genomineerden Ria van der Heijdenprijs 2014 bekend

  POORTUGAAL - De genomineerden voor de Ria van der Heijdenprijs 2014 zijn geselecteerd. Tijdens het landelijke congres voor Verpleegkundig specialisten, op donderdag 5 maart 2015 te Delta Psychiatrisch Centrum Poortugaal, wordt bekendgemaakt wie de Ria van der Heijdenprijs 2014 heeft gewonnen.

  Lees meer

 • 8 september 2014

  Kom naar theatervoorstelling met cliënten van Bouman GGZ

  Theatervoorstelling in samenwerking met cliënten van Bouman GGZ. Te zien op zaterdag 13 september en zondag 14 september tijdens festival De Wereld van het Witte de Withkwartier.

  Lees meer

 • 11 februari 2014

  Regiodag vereniging voor manisch depressieven in teken van nieuwe medicatie en het ontstoken brein

  De vereniging voor Manisch Depressieven en Betrokkenen (VMDB) organiseert op zaterdag 1 maart in het Maasstad Ziekenhuis haar jaarlijkse regiodag voor cliënten, naastbetrokkenen en geïnteresseerden.

  Lees meer

 • 6 februari 2014

  Werkcentrum Boszoom feestelijk geopend

  Wethouder Werk, inkomen, zorg en bestuur Marco Florijn heeft vanochtend samen met Sjef Czyzewski het nieuwe Werkcentrum Boszoom geopend.

  Lees meer

 • 20 november 2013

  Actie tegen alcoholgebruik zwangere vrouwen

  Aanstaande moeders zouden geen druppel alcohol moeten dringen tijdens de zwangerschap. Vaak weten mensen wel dat alcohol niet goed is, maar ze weten niet een paar glazen al blijvende schade kan veroorzaken bij het ongeboren kind.

  Lees meer

 • 19 november 2013

  Antes neemt deel aan The Battle of Excellence

  Antes is een van de Rotterdamse bedrijven die deelneemt aan de Battle of Excellence. In deze battle kunnen hoogopgeleide topstudenten in de praktijk kennismaken met professionals uit het Rotterdamse bedrijfsleven door ze aan de slag te laten gaan met actuele bedrijfscases. Ook laten zij daarmee aan studenten zien wat een geweldige Carrièrestad Rotterdam is.

  Lees meer

 • 15 juli 2013

  Delta wint CZ Verwenzorgprijs 2013

  Met het projectplan CZ Verwenzorg heeft het cluster Poortugaal van Delta de CZ Verwenzorgprijs 2013 gewonnen, ter waarde van € 1000.

  Lees meer

 • 1 juli 2013

  Alcohol & Ik voorzien van het keurmerk ‘Online Hulpstempel’

  Sinds begin juli 2013 is aan het e-health programma Alcohol & Ik (www.alcoholenik.nl) het keurmerk ‘Online Hulpstempel’ toegekend. Het programma voldoet daarmee aan de kwaliteitscriteria van het Online Hulpstempel voor e-mental health interventies.

  Lees meer

 • 7 juni 2013

  ‘Ouders-voor-ouders’: homeparties

  Er zijn opvoedingsvragen waar iedere ouder mee worstelt. Zeker als het over lastige onderwerpen gaat zoals alcohol, drugs, gamen en internetten. Ook is het moeilijk met je kind regels af te spreken als je zelf ook niet helemaal weet hoe het zit. Of als je merkt dat ouders van vriendjes niet zo strikt zijn als jij.

  Lees meer

 • 8 mei 2013

  LEDD congres 2013: Dubbele Diagnose, van vroegsignalering en preventie naar behandeling, nazorg en rehabilitatie

  Het Landelijk Expertisecentrum Dubbele Diagnose (LEDD) organiseert op dinsdag 4 juni in Amersfoort het landelijk congres Dubbele Diagnose.

  Lees meer

 • 10 april 2013

  Polikliniek Bipolaire Stoornissen van Delta in het nieuws op radio Rijnmond

  Op 16 april van 19.00 tot 20.00 uur zijn de Delta-psychiaters Rocco Hoekstra en Pieternel Kölling te gast in het radioprogramma Vitamine R van Radio Rijnmond. Het onderwerp is bipolaire stoornissen.

  Lees meer

 • 23 januari 2013

  Standpunt Antes op (concept) CVZ rapport Geneeskundige GGZ -deel 2

  De NOS heeft belangrijke punten uit het (concept) College voor Zorgverzekeringen (CVZ) rapport Geneeskundige GGZ-deel 2 naar buiten gebracht. Het College voor Zorgverzekeringen wil de vergoedingen voor geestelijke gezondheidszorg drastisch beperken.

  Lees meer

 • 27 december 2012

  Hoe bijstandsmoeders verslaafden helpen

  Het is een succesverhaal uit Rotterdam, over allochtone bijstandsmoeders die hulp bieden aan chronische ex-verslaafden en andersom. Nieuwsuur maakte een reportage over dit project van Bouman GGZ.

  Lees meer

 • 26 november 2012

  Verslaving, de onberekenbare vijand

  Schrijver Rob van Olm overhandigde zijn nieuwe boek ´Het gevecht. Verslaving, de onberekenbare vijand´ aan de Rotterdamse wethouder Marco Florijn. ´Het gevecht´ kon gerealiseerd worden dankzij de medewerking van patienten en medewerkers van Bouman GGZ.

  Lees meer

 • 29 oktober 2012

  ´Zorg aan huis psychiatrische patienten geen wondermiddel om te bezuinigen´

  Zorg aan huis voor psychiatrische patiënten is geen wondermiddel waarmee geld bespaard kan worden in de zorg. Sjef Czyzewski, bestuursvoorzitter van Antes, waarschuwt ervoor dat verzekeraars met zorg aan huis flinke bezuinigingen willen doorvoeren. Hij doet dat in een reportage van RTV Rijmond.

  Lees meer

 • 3 oktober 2012

  Wakker Rijnmond: S. Czyzewski over vervallen eigen bijdrage GGZ

  In de vroege ochtend van dinsdag 2 oktober 2012 gaf Antes-bestuursvoorzitter Sjef Czyzweski voor de radiorubriek Wakker Rijnmond een reactie op de berichtgeving over het vervallen van de net ingevoerde eigen bijdrage GGZ.

  Lees meer

 • 3 juli 2012

  Bouman GGZ en Delta Psychiatrisch Centrum fuseren tot Antes

  Twee grote ggz-instellingen, Bouman GGZ en Delta Psychiatrisch Centrum, hebben met ingang van 1 juli de handen ineen geslagen om samen nog betere en meer doelmatige zorg te bieden. Met de fusie kunnen de organisaties de twee expertises bundelen, wat een belangrijke meerwaarde oplevert voor zowel de cliënt als de samenleving. De vertrouwde merken Bouman GGZ en Delta Psychiatrisch Centrum blijven bestaan.

  Lees meer

Feedback

.

Dáárom Antes

Jarenlange ervaring, sinds 1910

Veel vestigingen, ook bij u in de buurt

Snel weten waar je aan toe bent, bekijk de wachttijden

Veel kennis, veel experts in huis

Vergoed door de zorgverzekeraar

We kijken naar uw mogelijkheden