Sluit navigatie
Open navigatie

"Iedereen is anders en daarom krijgt u bij Antes zorg die op u is afgestemd."

“Mooie gedachte dat we zo mensen kunnen helpen”

17 februari 2017

Van Koppen & Van Eijk gaat samenwerking aan met Antes Werkmaatschappij  

De Antes Werkmaatschappij is een samenwerking aangegaan met Van Koppen & Van Eijk.  Dit is een van de grootste uitzendbureaus in Nederland. Omdat zij ook buitenlandse werknemers in dienst hebben, hebben ze diverse locaties waar deze werknemers kunnen verblijven. Voor het onderhoud van die locaties is een samenwerking aangegaan met de Antes Werkmaatschappij.

De Antes Werkmaatschappij biedt dagbesteding en werk aan mensen die door psychische klachten of een verslavingsprobleem een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. De panden van Van Koppen & Van Eijk worden door hen geschilderd, schoongemaakt en waar nodig worden er kleine klussen verricht. Naast het onderhoud van de locaties repareert de Antes Werkmaatschappij ook de honderden fietsen waarmee de medewerkers van Van Koppen & Van Eijk naar het werk gaan.

Vestigingsmanager Rene Heidenreich van Van Koppen & Van Eijk: “Ik kwam met Luc Manders, de directeur van Antes Werkmaatschappij, in contact om te kijken of we mensen van hen in het uitzendwerk konden inzetten. Omdat daar vaak harde deadlines op zitten, was dat in eerste instantie minder geschikt. Al pratende over het feit dat we alleen in de regio Bleiswijk al 72 huizen in ons beheer hebben, kwamen wij op het idee om het onderhoud daarvan bij de Antes Werkmaatschappij te leggen. We zijn gewoon gaan kijken of het werkte. Het eerste huis is nu door hen opgeknapt, dat is naar alle tevredenheid van beide partijen verlopen. De kwaliteit van het werk is prima en het is een mooie gedachte dat we zo mensen kunnen helpen.”

Henk Verhoef, werkbegeleider bij de Antes Werkmaatschappij beaamt dat: “Het is voor onze deelnemers belangrijk om weer goed in het dag- en werkritme te komen en om zinnig werk te kunnen doen. Bij het eerste huis vonden ze het best zwaar om iedere ochtend bijtijds te vertrekken. Maar ik zie ze vooruit gaan. We starten nu al met het opknappen van het derde huis, de deelnemers zijn steeds meer gemotiveerd. Ze komen langzaamaan ook zelf met ideeën over hoe ze de klussen willen aanpakken.” De deelnemers kunnen door dit werk weer echt meedoen. Dankzij dit soort projecten kunnen ze toewerken naar een reguliere baan.

 
Door de samenwerking met Van Koppen & Van Eijk kan de Antes Werkmaatschappij cliënten een langere tijd werkervaringsplekken aanbieden. De eerste ervaringen zijn positief en de cliënten zijn enthousiast.

Feedback

.

Dáárom Antes

Jarenlange ervaring, sinds 1910

Veel vestigingen, ook bij u in de buurt

Snel weten waar je aan toe bent, bekijk de wachttijden

Veel kennis, veel experts in huis

Vergoed door de zorgverzekeraar

We kijken naar uw mogelijkheden