Sluit navigatie
Open navigatie

"Iedereen is anders en daarom krijgt u bij Antes zorg die op u is afgestemd."

‘Ouders-voor-ouders’: homeparties

 
Er zijn opvoedingsvragen waar iedere ouder mee worstelt. Zeker als het over lastige onderwerpen gaat zoals alcohol, drugs, gamen en internetten. Ook is het moeilijk met je kind regels af te spreken als je zelf ook niet helemaal weet hoe het zit. Of als je merkt dat ouders van vriendjes niet zo strikt zijn als jij.
 

Bij jou thuis

Ouders met kinderen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar kunnen samen met een preventiemedewerker van Youz andere ouders thuis uitnodigen om in gesprek te gaan.
 

Voordelen

De voordelen van een eigen ‘homeparty’ is dat er alleen mensen zijn waarbij je je op je gemak voelt. Het is daardoor ook makkelijker om vragen te stellen of advies te vragen.
 

Ervaringen van andere ouders

 
Maar het is ook fijn om te horen waar andere ouders tegenaan lopen. Met elkaar kan je het bijvoorbeeld hebben over eenduidige regels omtrent feestjes thuis of afspreken dat als jongeren samen gaan stappen dat er per toerbeurt een ouder zorgt dat iedereen veilig thuiskomt. En daarnaast is het natuurlijk interessant om te weten hoe andere ouders tegen deze onderwerpen aankijken. 

Volg een cursus om zelf een homeparty te organiseren

Youz stimuleert ouders om zelf een homeparty te geven. Zo kan je gratis een cursus volgen van twee dagdelen (2x2 uur) zodat je zelf in staat bent een homeparty te organiseren. In de cursus leer je hoe je een homeparty opzet, hoe je een boodschap goed overbrengt, alles wat je moet weten over alcohol, drugs, gamen en internet en krijg je handvatten en tips over hoe je moeilijke onderwerpen aan bod laat komen tijdens de opvoeding van je kinderen. 
 
Tijdens de eerste homeparty die je organiseert is Youz aanwezig om (in meer of mindere mate) begeleiding te bieden. Daarna organiseer je de homeparty zelfstandig.
 
Inmiddels hebben diverse ouders, na getraind te zijn door Youz, een eigen homeparty verzorgd en met succes uitgevoerd!
 

Praktische punten 

De homeparty duurt ongeveer 2 uur en de groep bestaat uit maximaal 10 personen.
 
Ben jij enthousiast geworden over de homeparty en wil jij meer weten over de mogelijkheden om er zelf een te organiseren? Neem dan contact op met Sanne Delft van Youz. Dit kan via e-mail s.delft@youz.nl of telefonisch via 088-230 3030.
Wil je je aanmelden voor de cursus mail dan naar: s.delft@youz.nl én b.riegman@youz.nl.
 

Feedback

.

Dáárom Antes

Jarenlange ervaring, sinds 1910

Veel vestigingen, ook bij u in de buurt

Snel weten waar je aan toe bent, bekijk de wachttijden

Veel kennis, veel experts in huis

Vergoed door de zorgverzekeraar

We kijken naar uw mogelijkheden