Sluit navigatie
Open navigatie

"Iedereen is anders en daarom krijgt u bij Antes zorg die op u is afgestemd."

‘Rotterdammers waren me liever kwijt dan rijk. Nu doe ik weer mee’

Roeien heeft Adrie Sluimer het gevoel geven er weer bij te horen, onderdeel te zijn van zijn stad. Over drie weken trotseert hij met 12 patiënten van Antes de Theems tijdens de Great River Race. Een geweldige prestatie!

We hebben mooi en dankbaar werk dat gewaardeerd wordt door onze patiënten. Projecten en resultaten waar we trots op mogen zijn. Een voorbeeld van zo’n project is ‘Samen roeien in herstel’. Een project dat laat zien dat je met een flinke portie verbondenheid, kracht en toewijding grootse dingen kan bereiken.

Op naar de Great River Race
Adrie Sluimer, oud-marinier, werkt sinds 2016 voor Antes als ervaringsdeskundige. Hij heeft succesvol tegen zijn verslaving geknokt en helpt nu patiënten van Antes in hun herstel. Daarbij pakt Adrie stevig door en komt letterlijk in actie. En niet zonder resultaat! Samen met 12 patiënten doet hij op 14 september mee aan de Engelse klassieker Great River Race (GRR): een evenement, waar in een 40 km lange tocht de Theems wordt bedwongen.

‘Rotterdammers waren me liever kwijt dan rijk. Roeien heeft mij het gevoel geven er weer bij te horen, onderdeel te zijn van mijn stad. Omdat ik er vertrouwen in had dat het ook anderen zou helpen om vooruit te komen, ben ik in 2017 met patiënten een roeiteam gestart’, aldus Adrie.

Eén van de roeiers in het team is Bart. Hij had een roerige jeugd met een alcoholistische vader en begon zelf ook op jonge leeftijd met drinken. Na ongeveer 30 jaar verslaving is hij nu ongeveer 2,5 jaar clean. Tijdens zijn herstelperiode werd hij door Adrie benaderd om bij de roeiploeg te komen en sindsdien is hij een vaste waarde binnen het team.

Niet alleen het sporten is belangrijk voor hem. Maar zeker ook de saamhorigheid binnen het team: “We steunen elkaar en we kunnen op elkaar terugvallen, dat is erg belangrijk”. Ook de bewondering van toeschouwers aan de kade doet hem veel. “Ik word weer gezien als mens. Dat voelt goed, zeker als je gewend bent dat mensen op je neerkijken”. Datzelfde gevoel krijgt hij van het respect dat andere roeiteams hebben: “Eerst vonden ze ons maar rare snuiters, maar dat vooroordeel verdween al snel toen we serieus bleken mee te kunnen tijdens wedstrijden”.

Ook Jan (niet zijn echte naam) is lid van het roeiteam. Toen hij vast kwam te zitten in zijn verslaving   vroeg hij zelf om een opname in een kliniek. Na deze opname viel hij toch weer terug, in die periode kwam hij bij het team. Dat is één van de dingen die ervoor zorgden dat hij inmiddels al 9 maanden niet meer gebruikt, het leven weer oppakt en een leuke baan heeft.

Niet alleen helpt de fysieke inspanning van het roeien hem tegen bijvoorbeeld het piekeren, ook het samen zijn met anderen die snappen wat hij heeft doorgemaakt helpt. “Het roeien is eigenlijk symbolisch voor het hele leven: je moet het samendoen, niet opgeven, je doelen bereiken en aan anderen én jezelf laten zien dat je kan veranderen. Het gaat niet altijd makkelijk, zeker in het begin niet. Maar je brengt elkaar tot betere prestaties, je groeit zowel fysiek als mentaal. Ook buiten het roeien.”

De komende weken gaan we Adrie en ‘zijn mannen’ volgen in hun voorbereiding naar Great River Race (GRR) en hoor je meer over dit fantastische team.

We wensen de mannen alvast veel succes!

Feedback

.

Dáárom Antes

Jarenlange ervaring, sinds 1910

Veel vestigingen, ook bij u in de buurt

Snel weten waar je aan toe bent, bekijk de wachttijden

Veel kennis, veel experts in huis

Vergoed door de zorgverzekeraar

We kijken naar uw mogelijkheden