Sluit navigatie
Open navigatie

"Iedereen is anders en daarom krijgt u bij Antes zorg die op u is afgestemd."

Antes in samenwerking met Alliantie

10 maart 2016

Gisteren heeft Antes zich aangesloten bij de Alliantie geletterdheid en gezondheid. Antes vindt het namelijk belangrijk om laaggeletterdheid hoog op de agenda te houden. Het is belangrijk dat onze medewerkers alert zijn of de cliënt vaardig genoeg is om ècht te begrijpen wat er wordt bedoeld: kan de cliënt een brief, bijsluiter of folder juist interpreteren? En op basis daarvan de juiste beslissingen nemen? 

We zetten ons actief in om mensen die moeite hebben met lezen en schrijven te koppelen aan gepaste scholing.  

Alles is gezondheid

Antes is een van de nieuwe alliantiepartners die aanwezig was bij de conferentie Alles is gezondheid… Hier sprak Marja van Bijsterveld over het belang van goede gezondheidsvaardigheden om de gezondheidsachterstanden in Nederland terug te dringen.

Zelfredzamer, gezonder en gelukkiger

Aandacht voor laaggeletterdheid blijft belangrijk, want in Nederland hebben zeker 1,3 miljoen mensen zoveel moeite met het begrijpen en zelf schrijven van eenvoudige teksten, dat dit ernstige gevolgen kan hebben voor hun gezondheid. De ambitie van de Alliantie geletterdheid en gezondheid is mensen naar een hoger taalniveau te brengen, zodat ze zelfredzamer, gezonder en gelukkiger worden en actief kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Lees meer over de alliantie geletterdheid en gezondheid


Foto: Nieuwe alliantiepartners geletterdheid en gezondheid. In het midden rechtsvoor het bord staat Marja van Bijsterveld, voormalig minister van onderwijs, cultuur en wetenschap. Links van het bord
staat onze medewerker Wanda Krouwel.

 

Feedback

.

Dáárom Antes

Jarenlange ervaring, sinds 1910

Veel vestigingen, ook bij u in de buurt

Snel weten waar je aan toe bent, bekijk de wachttijden

Veel kennis, veel experts in huis

Vergoed door de zorgverzekeraar

We kijken naar uw mogelijkheden