Sluit navigatie
Open navigatie

"Iedereen is anders en daarom krijgt u bij Antes zorg die op u is afgestemd."

Polikliniek Bipolaire Stoornissen van Delta in het nieuws op radio Rijnmond

10 april 2013

Op 16 april van 19.00 tot 20.00 uur zijn de Delta-psychiaters Rocco Hoekstra en Pieternel Kölling te gast in het radioprogramma Vitamine R van Radio Rijnmond. Het onderwerp is bipolaire stoornissen.Iemand die lijdt aan een bipolaire stoornis, heeft last van (ernstige) stemmingswisselingen. Bij sommige mensen komen vooral perioden voor waarbij de uitgelatenheid (manie) op de voorgrond staat. Bij anderen treedt bijvoorbeeld maar één keer een manie op en komen verder vooral sombere perioden (depressie) voor.

30 jaar geleden gestart als Lithiumpoli

Delta is als één van de eerste in Nederland 30 jaar geleden gestart met een Lithiumpoli. Mensen met een bipolaire stoornis krijgen in veel gevallen lithium voorgeschreven. Lithium kan bijwerkingen hebben waardoor het nodig is om mensen zeer regelmatig te screenen op mogelijke lichamelijke complicaties. Dit wordt gedaan door verschillende functies regelmatig te controleren, zoals de nierfunctie en de schildklier. Deze controles werden uitgevoerd op de Lithiumpoli.

Van Lithiumpoli naar polikliniek

Bipolaire Stoornissen Inmiddels is de Lithiumpoli uitgegroeid tot één van de grootste poliklinieken voor Bipolaire Stoornissen in Nederland. De poli werkt volgens de laatste ontwikkelingen en is verbonden aan het landelijke Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen. De polikliniek biedt uitvoerige en deskundige diagnostiek en een complete behandeling op maat om de manieën en depressies te bestrijden of te voorkomen. Ook de nog altijd zeer noodzakelijke controles op de eventuele bijwerkingen van lithium of andere medicijnen vinden plaats op de polikliniek. Lithium blijft in veel gevallen de eerste keus voor de manisch-depressieve patiënt, omdat het heel effectief is. Maar het vereist ervaring en kennis van zaken om het op een verantwoorde manier voor te schrijven. De polikliniek heeft de juiste faciliteiten en de kennis en ervaring om het medicijn zorgvuldig te controleren. Deze controles horen daarom ook thuis bij de psychiater en niet bij bijvoorbeeld de huisarts.

Behandeling in Rotterdam e.o. en op de Zuid-Hollandse Eilanden, Spijkenisse en Dirksland

De polikliniek bevindt zich op de locatie Delta Zorgboulevard in Rotterdam-Zuid (naast NS Lombardijen en nabij het Maasstad Ziekenhuis). Sinds kort kunnen mensen met een bipolaire stoornis ook terecht op locaties van Delta op de Zuid-Hollandse Eilanden, Dirksland en in Spijkenisse Ook in Rotterdam-Noord is de polikliniek actief, onder andere op de Mathenesserlaan en, specifiek voor mensen met bijkomende verslavingsproblematiek, op de Pieter de Hooghweg.

Voor meer informatie over bipolaire stoornissen: www.deltamania.nl.

Radioferequenties

Rotterdam e.o: 808.00
Dordrecht: 808.00
Alblasserdam: 655.25
Capelle a/d IJssel: 655.25
Giessenlanden: 210.25
Henrik-Ido-Ambacht: 726.25
Overige: 808.00
 

Feedback

.

Dáárom Antes

Jarenlange ervaring, sinds 1910

Veel vestigingen, ook bij u in de buurt

Snel weten waar je aan toe bent, bekijk de wachttijden

Veel kennis, veel experts in huis

Vergoed door de zorgverzekeraar

We kijken naar uw mogelijkheden