Sluit navigatie
Open navigatie

"Iedereen is anders en daarom krijgt u bij Antes zorg die op u is afgestemd."

Prijsuitreiking Ria van der Heijdenprijs

24 februari 2015

Donderdag 5 maart vindt tijdens het landelijke congres voor Verpleegkundig specialisten 'Geen daden maar woorden' de prijsuitreiking plaats van de Ria van der Heijdenprijs.

De prijs werd in 2006 ingesteld door Delta Psychiatrisch Centrum, na het overlijden van de Rotterdamse Ria van der Heijden, oprichtster van vereniging Ypsilon. De Ria van der Heijdenprijs bestaat uit een geldbedrag van € 5000 en twee aanmoedigingsprijzen.

De criteria voor de prijs zijn geheel in de geest van Ria van der Heijden: gericht op mensen met psychosen en schizofrenie, vernieuwend, bedacht en uitgevoerd door enthousiaste ouders of betrokkenen, patiënten en/of hulpverleners, langer bestaand en elders toepasbaar.

De genomineerden voor de Ria van der Heijden prijs zijn:

Psycholoog/directeur Jan van Blarikom, voor de woonlocaties Zeeuwse Gronden
De Zeeuwse Gronden biedt een woonvorm voor mensen met een stabiele chronische psychiatrische aandoening. Ook voor dagbesteding wordt gezorgd (sporten, wandelen, paardrijden, bioscoopbezoek enz.)
Jan van Blarikom wil verwezenlijken dat iedere cliënt die dat wil in zijn eigen vertrouwde omgeving kan blijven wonen en een menswaardig bestaan heeft, in een eigen appartement met de nodige zorg eromheen.

Prof. dr. Mark van der Gaag
Klinisch psycholoog Mark van der Gaag is werkzaam bij Parnassia, waar hij hoofd psychose onderzoek is. Hij is tevens bijzonder hoogleraar psychologische interventies bij psychosen aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
Mark schreef verschillende boeken en wetenschappelijke artikelen, is opleider en oprichter van het eerste mobiele behandelteam voor mensen met schizofrenie en introduceerde cognitieve gedragstherapie bij psychosen. Hij is hoofdonderzoeker Treating Trauma In Psychosis.

Theatermaker Nynka Delcour
Nynka is genomineerd voor haar voorstellingen ‘Vlieg’ en ‘Hou me los’. Zij is vernieuwend en in haar stuk komt veel aan bod, zoals machteloosheid, schuldgevoelens, rouwen, vasthouden en loslaten. En radeloosheid, maar ook hoe je om kunt gaan met de situatie en troost kunt vinden om verder te gaan.
Zij is een bevlogen theatermaker, die zorgt voor meer begrip van de omgeving. Haar werk is educatief en stigmaverlagend. Ook middelbare scholieren kunnen begrip krijgen voor het soms onbegrepen gedrag van een klasgenootje. Zij heeft ons als familieleden van mensen met een kwetsbaarheid voor psychosen zeer geraakt.

Feedback

.

Dáárom Antes

Jarenlange ervaring, sinds 1910

Veel vestigingen, ook bij u in de buurt

Snel weten waar je aan toe bent, bekijk de wachttijden

Veel kennis, veel experts in huis

Vergoed door de zorgverzekeraar

We kijken naar uw mogelijkheden