Sluit navigatie
Open navigatie

"Iedereen is anders en daarom krijgt u bij Antes zorg die op u is afgestemd."

Verkopen ze kaaskoekjes op Mars?

26 januari 2017

Boek over de ontwikkelingen in de GGZ door de ogen van hulpverleners

Verkopen ze kaaskoekjes op Mars, is de intrigerende titel waaronder Rob van Olm de ontwikkelingen binnen de geestelijke gezondheidszorg (ggz) van de afgelopen decennia heeft beschreven.

Er wordt in de media veel gesproken over verwarde personen, psychiatrisch patiënten, verslaafden en de ggz. Maar wie is nu die ggz? Wie zijn ze en wat doen ze? Dat stuk blijft vaak onderbelicht. Dit boek geeft een inkijk via de medewerkers die dagelijks de geestelijke gezondheidzorg vormen. Hun verhalen bieden een uitgelezen beeld over de ontwikkelingen van de afgelopen 25 jaar.

Er is altijd veel te doen over de gezondheidszorg. De ene beleidsnota is nog niet uit, of de volgende staat alweer op stapel. Voortdurend moeten er aanpassingen plaatsvinden vanwege maatschappelijke veranderingen, politieke besluitvorming en bezuinigingen.

Vooral de oudere medewerkers hebben wat veranderingen en fusies betreft het een en ander meegemaakt. Het idee om dit boek te schrijven is dan ook van hen afkomstig. Ieder had zo zijn of haar ervaring en wilde die graag delen. Mensen die het werkzame deel van hun leven hebben gegeven om het bestaan van anderen draaglijk te maken. Vaak anonieme werkers die al de veranderingen in de gezondheidszorg hebben overleefd.

Dit boek geeft inzicht al de processen die plaatsvinden, en zich hebben voorgedaan. Het geeft de geïnterviewden, al die jaren de constante factor, de waardering die ze verdienen voor het werk dat ze hebben verricht en nog zullen verrichten.

Over Rob van Olm

Rob van Olm is gespecialiseerd in langdurige journalistieke projecten. Zijn televisiedocumentaire De Silbertannemoorden was van doorslaggevende betekenis bij de veroordeling van de gevluchte oorlogsmisdadiger Heinrich Boere in Duitsland. In 2011 verscheen bij uitgeverij Balans het boek Faro, over de ramp met een Martinair-vliegtuig in 1992. In het boek Het Gevecht, verslaving de onberekenbare vijand schreef, richtte hij zich voornamelijk op de verslaafden die toen veel indruk op hem hebben achtergelaten. Dat kan hij nu over de medewerkers zeggen. Hun inzet heeft hem meer dan verrast. Een groot deel van hun leven hebben ze in dienst van anderen gesteld, daar is toewijding en passie voor nodig.

Het boek 'Verkopen ze kaaskoekjes op Mars?' is onder andere te koop via Bol.com
 

Feedback

.

Dáárom Antes

Jarenlange ervaring, sinds 1910

Veel vestigingen, ook bij u in de buurt

Snel weten waar je aan toe bent, bekijk de wachttijden

Veel kennis, veel experts in huis

Vergoed door de zorgverzekeraar

We kijken naar uw mogelijkheden