Go to top

Hulp nodig?

Contact

Heeft u vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Autisme

Wat is autisme?

Autisme is een aangeboren ontwikkelingsstoornis. Mensen met autisme worstelen vaak met beperkingen op het gebied van sociale interactie. Door handelingen volgens een vast patroon uit te voeren is het lastig aan verwachtingen in de maatschappij te voldoen.
Autisme is niet te genezen. Maar voor gevolgen van autisme zoals vervreemding en vereenzaming zijn handvatten aan te reiken in de vorm van begeleiding en behandeling.

Wat kunnen wij doen?

Bij autisme zijn meerdere behandelmogelijkheden:

  • Individuele begeleiding om het leven weer op de rails te krijgen voor wat betreft wonen en werken. Bij angst- en depressieve klachten die een oorzaak hebben in het autisme bieden wij individuele psychologische behandeling.
  • Behandeling voor echtparen om een beter passende manier van communiceren te vinden, elkaar beter te leren begrijpen en beter in elkaars behoeftes te kunnen voorzien.
  • Groepsbehandelingen kunnen meer inzicht bieden in het eigen functioneren. Dit verbeterde inzicht stelt een persoon met autisme beter in staat een plek te verwerven in de maatschappij. Door de groepsbehandeling leert u dat u niet de enige bent met autisme. Samen leert u patronen te doorbreken om vervreemding en eenzaamheidsgevoelens te verminderen of weg te nemen.

Vragen, advies of hulp?

Heeft u vragen over autisme? Of heeft u last van psychische klachten? Dan bent u bij Antes aan het juiste adres.

Adviesgesprek

Twijfelt u of Antes de juiste keuze is voor u? Of heeft u vragen? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan.

In dit gesprek kunt u uw vragen stellen en wordt gekeken naar passende behandelmogelijkheden voor u.
 

Aanmelden

U kunt zich bij ons direct online aanmelden voor behandeling.

Nadat we uw aanmelding hebben ontvangen, nemen we telefonisch contact op om een eerste afspraak te maken. Binnen 1 dagdeel krijgt u duidelijkheid.

Dáárom Antes:

Lid van:

Feedback
X

Feedback