Sluit navigatie
Open navigatie

"Iedereen is anders en daarom krijgt u bij Antes zorg die op u is afgestemd."

Reclassering

Onze reclasseringsafdeling heeft als missie om zorg te dragen voor vermindering van recidive en bij te dragen aan maatschappijbeveiliging. Wij richten ons op de combinatie van delictgedrag en verslavingspsychiatrie.

Doelgroep

Er bestaat het vermoeden dat een probleem met middelengebruik of gokken een rol heeft gespeeld in het plegen van een delict. Een persoon kan met reclassering te maken krijgen tijdens zijn voorarrest, voordat hij voor de rechter moet verschijnen of na zijn straf.

Wat doen wij?

Met onze deskundigheid bieden wij begeleiding en zo nodig zorg, om te voorkomen dat er opnieuw een delict wordt gepleegd. Hij kan naar Antes (Bouman) zijn doorverwezen voor:

  • een adviesrapport
  • toezicht
  • een taakstraf
  • een interventie

Verschil met reguliere zorg

Patiënten met een justitiële titel kennen dezelfde problemen als iedere andere patiënt. Het enige verschil is dat de zorg opgelegd is binnen een justitieel kader. Concreet betekent dit dat er bijna altijd een toezichthouder van de reclassering betrokken is en iemand zich niet mag onttrekken aan afspraken. Ook kan het zijn dat er sprake is van een beperkt vrijhedenbeleid. De reclasseringswerker zal altijd contact zoeken met u als behandelaar. Wij horen ook graag wanneer het goed gaat met onze cliënt en wanneer het minder goed gaat of de patiënt zich niet aan afspraken houdt. Gezamenlijk kijken we wat er mogelijk is binnen het justitiële kader om toch die zorg te kunnen geven die nodig is.
 

Feedback

.

Dáárom Antes

Jarenlange ervaring, sinds 1910

Veel vestigingen, ook bij u in de buurt

Snel weten waar je aan toe bent, bekijk de wachttijden

Veel kennis, veel experts in huis

Vergoed door de zorgverzekeraar

We kijken naar uw mogelijkheden