Sluit navigatie
Open navigatie

"Iedereen is anders en daarom krijgt u bij Antes zorg die op u is afgestemd."

Webinar: Generalistische Basis GGZ of Specialistische GGZ?

Antes kreeg van huisartsen de vraag wat de gevolgen zijn van de veranderingen in de GGZ. Op initiatief van Antes vond daarom op 19 mei het webinar ‘Generalistische Basis GGZ of Specialistische GGZ’ plaats. Vanaf hun eigen computer hebben huisartsen tijdens lunchtijd een live presentatie gevolgd over de nieuwe structuur in de GGZ en konden zij via de chat ‘meepraten’ en vragen stellen.

Het webinar is verzorgd door psychiater Rocco Hoekstra en Hanneke Haanraadts, directeur Sprink. Tijdens het webinar is dieper ingegaan op de vraag: wanneer verwijzen naar de Generalistische Basis GGZ of de Specialistische GGZ? Tijdens het webinar legt Rocco uit dat het afhangt van verschillende factoren. “Complex en risicovol kunt
u verwijzen naar de Specialistische GGZ. Complex heeft te maken met de ernst maar ook met bijkomende factoren, bijvoorbeeld lichamelijke ziekten, psychosociale factoren en persoonlijkheidsproblematriek. Al dat interfereert als één stoornis.
Het is vaak een weging van allerlei factoren die bij elkaar maken of u
iemand naar de Specialistische of de Generalistische Basis GGZ verwijst.”
Daarnaast zijn er verschillende vragen gesteld en casussen besproken. Antes gaat een reeks webinars organiseren voor huisartsen en praktijkondersteuners GGZ. Lees hierover meer in de volgende nieuwsbrief.
 
 

Feedback

.

Dáárom Antes

Jarenlange ervaring, sinds 1910

Veel vestigingen, ook bij u in de buurt

Snel weten waar je aan toe bent, bekijk de wachttijden

Veel kennis, veel experts in huis

Vergoed door de zorgverzekeraar

We kijken naar uw mogelijkheden