Sluit navigatie
Open navigatie

"Iedereen is anders en daarom krijgt u bij Antes zorg die op u is afgestemd."

Webinar bipolaire stoornis

Winston Churchill, Kurt Cobain, Nina Simone en Stephen Fry: wat hebben zij gemeen? Een bipolaire stoornis heeft grote impact op het leven van een patiënt en zijn naasten. De kans is groot dat u in uw praktijk hiermee te maken heeft. Op woensdag 21 september leert u over de ins- en outs van deze stoornis tijdens ons webinar van 12.30-13.00 uur. Deelname is gratis.

Aan de hand van verschillende beroemdheden, bespreekt psychiater Rocco Hoekstra de aspecten van een manisch-depressieve stoornis. Wat zijn de kenmerken van een bipolaire stoornis? Met welke comorbiditeit moet u rekening houden?

Het webinar wordt live uitgezonden en u kunt tijdens de uitzending ook direct vragen stellen. Wat is bijvoorbeeld het verschil met een borderline stoornis? En wat kunt u doen bij een vermoeden van een bipolaire stoornis bij een patiënt? Er wordt ook uitgebreid ingegaan op het gebruik van het medicijn lithium. Wat zijn de risico’s en waar moet u op letten?

Over de spreker

Rocco Hoekstra is psychiater bij de polikliniek voor bipolaire stoornissen van Delta Psychiatrisch Centrum (onderdeel van Antes). Hij behandelt al jaren patiënten met een bipolaire stoornis en heeft erover in de wetenschappelijke literatuur gepubliceerd. Daarnaast houdt hij de blog www.deltamania.nl bij met nieuws en wetenswaardigheden over de bipolaire stoornis en heeft hij de website www.allesoverlithium.nl opgezet, een project om patiënten en huisartsen voorlichting en advies te geven over lithium.

Het webinar is inmiddels al geweest. U kunt het terugkijken.

Terugkijken >>

Feedback

.

Dáárom Antes

Jarenlange ervaring, sinds 1910

Veel vestigingen, ook bij u in de buurt

Snel weten waar je aan toe bent, bekijk de wachttijden

Veel kennis, veel experts in huis

Vergoed door de zorgverzekeraar

We kijken naar uw mogelijkheden