Sluit navigatie
Open navigatie

"Iedereen is anders en daarom krijgt u bij Antes zorg die op u is afgestemd."

Druk met voorlichting over blowverbod

Sinds 1 maart 2017 is het in heel Rotterdam verboden om in het openbaar cannabis te gebruiken. Na een gewenningsperiode treedt de politie nu ook op tegen overlast. Dat geldt sowieso als er wordt geblowd in de buurt van een school, speeltuin of coffeeshop. Boven de 18 jaar kan dit een boete opleveren. “Ben je jonger, dan kan dat een Halt-straf worden”, zegt Wieke van der Zeijden, preventiemedewerker en gezondheidscoach bij Youz. “Ook wij zullen eerder worden ingeschakeld, voor een persoonlijk consult.”

“het veroorzaakt mogelijk angsten en paranoïde gevoelens en geeft kans op schade aan luchtwegen en het kan kanker veroorzaken. ”
 

Cannabisgebruik brengt risico’s met zich mee: het belemmert de persoonlijke en sociale ontwikkeling, het veroorzaakt mogelijk angsten en paranoïde gevoelens en geeft kans op schade aan luchtwegen en het kan kanker veroorzaken. Daarnaast veroorzaken gebruikers geregeld overlast voor hun omgeving.

In september zal via Denk na joh ook aandacht besteed worden aan dit thema. Kijk voor meer informatie op denknajoh.nl, Facebook of download de app.

Bewust maken

Youz heeft de afgelopen maanden veel tijd gestoken in voorlichting over blowen in het algemeen én over het blowverbod. “We hebben scholen erop geattendeerd, onder meer via onze gezondheidscoaches die in het mbo en het praktijkonderwijs actief zijn. We trokken samen met de scholen en de gemeente op om jongeren ervan bewust te maken dat het niet oké is om op straat te blowen. Daarbij sluiten we aan bij de campagne ‘Denk na joh’ om jongeren te wijzen op de nadelen en gevaren van blowen.”

“Jongeren worden sterk beïnvloed door hun omgeving. Als overal geblowd wordt, lijkt het of dat normaal is.”
 

Wieke van der Zeijden denkt dat het blowverbod een positief effect zal hebben. “Jongeren worden sterk beïnvloed door hun omgeving. Als overal geblowd wordt, lijkt het of dat normaal is. Dan nemen ze dat sneller over. Het is goed dat er nu duidelijkheid bestaat, ook over de handhaving.”

Feedback

.

Dáárom Antes

Jarenlange ervaring, sinds 1910

Veel vestigingen, ook bij u in de buurt

Snel weten waar je aan toe bent, bekijk de wachttijden

Veel kennis, veel experts in huis

Vergoed door de zorgverzekeraar

We kijken naar uw mogelijkheden