Sluit navigatie
Open navigatie

"Iedereen is anders en daarom krijgt u bij Antes zorg die op u is afgestemd."

Laatste strohalm voor jongeren die dakloos dreigen te worden

Veldwerk van Youz helpt jongeren in de regio Rotterdam die door uiteenlopende problemen op straat (dreigen te) komen staan. Vaak spelen psychische en/of verslavingsproblemen en schulden daarbij een rol. Youz is voor velen van hen de laatste strohalm.

De doelgroep is 18 tot en met 22 jaar. Veel jongeren die Lakhadar Echammachi en zijn collega’s onder hun hoede nemen, hebben te maken met psychische problemen, een verslaving en/of schulden. “Eerst zorgen we voor een onderkomen: eerst stabiliteit!

“We doen er alles aan om voor goede en veilige opvang te zorgen. De ene keer is dat bij familie de andere keer is crisisopvang nodig”, vertelt senior veldwerker Lakhadar Echammachi. “Daarbij werken we nauw samen met ketenpartners in de regio. Zoals het Jongerenloket van de gemeente.”

“Het doel is dat de jongere zijn of haar leven weer op de rails krijgt en de kans krijgt om zijn of haar talenten te ontwikkelen.”
 

Met het regelen van een dak boven hun hoofd houdt de bemoeienis niet op. “We leiden de jongeren toe naar zorg of ondersteuning. Dat kan zorg van Youz zijn maar ook van ketenpartners. Het doel is dat de jongere zijn of haar leven weer op de rails krijgt en de kans krijgt om zijn of haar talenten te ontwikkelen.”

Feedback

.

Dáárom Antes

Jarenlange ervaring, sinds 1910

Veel vestigingen, ook bij u in de buurt

Snel weten waar je aan toe bent, bekijk de wachttijden

Veel kennis, veel experts in huis

Vergoed door de zorgverzekeraar

We kijken naar uw mogelijkheden